Vuoden 2016 Edita-palkinto yhtiön pitkäaikaiselle yhteistyökumppanille
Soile Tomperille

Vuoden 2016 Edita-palkinto on myönnetty KTM Soile Tomperille, jonka kanssa Edita Publishing Oy on tehnyt yhteistyötä jo 20 vuoden ajan. Tomperi on tehnyt Editalle kuluneiden vuosien aikana kymmenkunta teosta, ja hän on toiminut uranuurtajana myös digitaalisissa tuotteissa. Tomperin
ja Edita Publishingin yhteistyö jatkuu edelleen.

Edita-palkinto on jaettu vuosittain 1990-luvun lopusta lähtien, ja se on yhtiön tunnustus erityisen innovatiiviselle tai muutoin ansioituneelle yhteistyöhankkeelle tai pitkäaikaiselle sisältökumppa-nuudelle. Tämänvuotinen palkinto jaettiin perinteisessä Edita-illassa Helsingissä 10.11.2016.

Tomperin ammattikorkeakouluun suunnatut teokset Käytännön kirjanpito ja siihen liittyvä Harjoituskirja ilmestyivät 20 vuotta sitten keväällä 1996. Kirjasta on ilmestynyt jo 24 painosta ja harjoituskirjasta 28 painosta. Yhteistyövuosikymmenten aikana Tomperi on tehnyt Editalle kymmenisen jatkuvasti päivittyvää teosta.

Perinteisten painettujen teosten lisäksi Tomperi on ollut uranuurtaja myös digitaalisissa tuotteissa. Sähköiset ratkaisumateriaalit ovat olleet osa hänen kirjojaan jo vuosia. Vuonna 2012 Tomperilta ilmestyi täysin uudenlainen digitaalinen julkaisu Editan ammatillisten oppimateriaalien valikoimaan: Kirjanpidon tositeaineisto. Sen avulla opiskelija voi harjoitella kirjanpitoa ja tilinpäätöstä, ja sitä voi hyödyntää myös ammatillisen osaamisen näyttämisessä. Tänä vuonna Tositeaineistoa täydennettiin Finvoice-muotoisilla verkkolaskuilla sekä pankkistandardin mukaisella tiliote- ja viiteaineistolla, joita voidaan suoraan hyödyntää taloushallinnon ohjelmistoissa.

Edita-palkinnon perusteluissa todetaan, että Tomperin työskentelyä leimaa tarkka paneutuminen kohderyhmän erityistarpeisiin. Hän pitää aktiivisesti yhteyttä kirjojensa käyttäjiin ja hyödyntää saamaansa palautetta. Tomperin tuotanto tunnetaankin kohderyhmissä erinomaisesti. Teosten uudistaminen ja ajan tasalla pitäminen on Tomperille tärkeää. Siksi kirjoista ilmestyy jatkuvasti päivitettyjä versioita.

 – Yhteistyökumppanina Soile Tomperi on ihanteellinen. Hänen asiantuntemukseensa voi aina luottaa ja hänen kanssaan on helppo työskennellä. Erityisen iloisia olemme siitä, että olemme olleet yhdessä ensimmäisten joukossa edistämässä oppimateriaalien digitalisoitumista, kiittelee Edita Publishingin toimitusjohtaja Päivi Hietanen.

Soile Tomperi toimi pitkään Laurea-ammattikorkeakoulussa laskentatoimen lehtorina sekä KHT-tilintarkastajana. Vuonna 2013 Tomperi sai Kauppakamarin kultaisen Elämäntyömerkin vuosien ansiokkaasta työstään elinkeinoelämän hyväksi ja vuonna 2002 Suomen Tietokirjailijoiden oppikirjailijapalkinnon.


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Päivi Hietanen

puh. 040 860 2373, paivi.hietanen@edita.fi

Vastaava kustannuspäällikkö Suvi Palletvuori

puh. 040 860 2391, suvi.palletvuori@edita.fi
Edita Publishing Oy on monialainen sisältöyhtiö. Olemme sisältöjen huippuasiantuntija: kuratoimme, tuotamme, jalostamme ja jakelemme sisältöjä. Luotettavat ja ajantasaiset sisältö- ja oppimisratkaisumme tuottavat merkityksellistä tietoa ja taitoa ja auttavat asiakkaitamme säästämään aikaa, saavuttamaan tavoitteensa ja menestymään. Toimistollamme Helsingissä työskentelee noin 85 osaajaa. Edita Publishing on osa Pohjoismaiden johtavaa viestintäkonsernia Nordic Morningia.

 Tiedote 10.11.2016