Vuoden 2017 Edita-palkinnon saa Säde-oppimateriaalisarjan tekijäryhmä

 Edita Publishing Oy on myöntänyt vuoden 2017 Edita-palkinnon yläkoulun matematiikan Säde-oppimateriaalisarjan työryhmälle, johon kuuluvat Hilla Etelämäki, Niklas Koppatz, Anne Laitinen, Pasi Lammi, Jussi Nieminen ja eritysopetuksen kirjoissa lisäksi Peter von Bonsdorff.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Säde on aidosti uuteen opetussuunnitelmaan laadittu oppimateriaali­sarja, joka ottaa huomioon uuden opetussuunnitelman tuomat haasteet ohjelmoinnista ilmiöpohjaisen opetuksen toteuttamiseen. Sarjaan kuuluu oppikirjat, erityisopetuksen oppikirjat, digitaaliset opettajan oppaat, digitaaliset koetehtäväpankit sekä digitehtäviä.

Palkintoraati kiittelee erityisesti sitä, miten Säde-sarja ottaa huomioon erilaiset oppijat. Säteen tehtäväsarjat ovat vahvasti eriyttäviä ja kohtaavat oppilaan, joka tarvitsee harjoitusta, kaipaa haasteita tai haluaa mielenkiintoisen kontekstin motivoituakseen. Sarja sisältää runsaasti ajankohtaisia nuorten arkielämään liittyviä esimerkkejä ja tehtäviä ja näyttää, missä ammateissa ja arkielämän tilanteissa matematiikasta on hyötyä. Säde-sarjan tavoitteena on motivoida oppilaita rohkeasti itse tekemään ja kokeilemaan.

Painetun oppikirjan ja erityisopetuksen oppikirjan lisäksi sarja sisältää laajat digitaaliset opettajan aineistot, oppilaan digitehtävät ja sähköiset koetehtäväpankit. Digitaaliset opettajan aineistot tukevat opettajaa monipuolisten työtapojen suunnittelussa, arvioinnissa ja ilmiöpohjaisen opetuksen toteutuksessa. Oppilaan digitehtävät, jotka on suunniteltu tehtäviksi erityisesti älypuhelimella, monipuolistavat opetusta ja tuovat matematiikkaan pelillisen elementin. Lisäksi opettaja voi seurata oppilaidensa etenemistä digitehtävissä ja antaa heille henkilökohtaista palautetta.

Edita Publishing Oy:n toimitusjohtajan Päivi Hietasen mukaan Säde-sarja on noussut uuden peruskoulun opetussuunnitelman myötä yhdeksi suosituimmaksi yläkoulun matematiikan oppimateriaaliksi.

– Säde-sarja on meille yhtiönä uusi aluevaltaus, ja siksi on innostavaa nähdä, miten hyvin se on otettu kouluissa vastaan. Sarjassa yhdistyvät erinomaisesti tiede, oppiminen ja digitaalisuus. Ne ovat hyvä lähtökohta myös Suomen seuraavalle satavuotiskaudelle, toteaa Päivi Hietanen.

Säde - Yläkoulun matematiikan oppimateriaalisarja

   


Edita-palkinto on jaettu vuosittain 1990-luvun lopusta lähtien tunnustuksena erityisen innovatiiviselle tai muutoin ansioituneelle yhteistyöhankkeelle tai pitkäaikaiselle sisältökumppanuudelle. Tämänvuotinen palkinto jaettiin torstaina 9. marraskuuta vietetyssä Edita-illassa, jota juhlittiin Suomi 100 -tunnelmissa.


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Päivi Hietanen
puh. 040 860 2373, paivi.hietanen@edita.fi

Vastaava kustannuspäällikkö Hanna Sokratous
puh. 040 860 2223, hanna.sokratous@edita.fi

 

Edita Publishing Oy on monialainen sisältöyhtiö. Olemme sisältöjen huippuasiantuntija: kuratoimme, tuotamme, jalostamme ja jakelemme sisältöjä. Luotettavat ja ajantasaiset sisältö- ja oppimisratkaisumme tuottavat merkityksellistä tietoa ja taitoa ja auttavat asiakkaitamme säästämään aikaa, saavuttamaan tavoitteensa ja menestymään. oimistollamme Helsingissä työskentelee noin 85 osaajaa. Edita Publishing on osa Pohjoismaiden johtavaa viestintäkonsernia Nordic Morningia. www.editapublishing.fi

Tiedote 9.11.2017