Suomen ensimmäinen digitaalinen ammattilaisten lakitietopalvelu täyttää 15 vuotta

Suomen ensimmäinen ammattilaisille suunnattu digitaalinen lakitietopalvelu Edilex täyttää 15 vuotta. Vuonna 2001 helmikuussa avattu verkkopalvelu tarjoaa lakitietoa työssään tarvitseville asiantuntijoille ajantasaisia kuratoituja oikeudellisia sisältöjä. Palvelun sisältö ja käyttäjämäärät kasvavat koko ajan.

Edilexin päätoimittaja Päivi Indola Edita Publishingista kertoo, että Edilex perustettiin aikoinaan palvelemaan eri alojen ammattilaisia, jotka tarvitsevat ajantasaista ja luotettavaa juridista tietoa oman työnsä tueksi ja haluavat seurata, mitä juridiikan alalla tapahtuu.

– Kun Edilex-verkkopalvelu avattiin 15 vuotta sitten, se oli tuolloin ainoa digitaalinen lakitiedon online-palvelu. Harppaus CD-ROM-maailmasta online-maailmaan oli valtava, hän toteaa.

Edita Publishingin toimitusjohtaja Päivi Hietasen mukaan Edilex on erinomainen esimerkki kuratoidusta palvelusta, johon ajantasaista ja luotettavaa juridista ammattitietoa tuotetaan kokoamalla, yhdistämällä, suodattamalla ja editoimalla.

– Luotettavasti sisältöjä kuratoivien palveluiden merkitys korostuu nykyään muun muassa sen vuoksi, että tietomäärät verkossa kasvavat eksponentiaalisesti. Käyttäjät arvostavat sitä, että voivat varmasti luottaa tiedon laatuun ja ajantasaisuuteen. Edilex oli aikoinaan tällaisen palvelun pioneeri alallaan, ja iloksemme sen asema on juridista ammattitietoa käyttävien keskuudessa edelleen johtava, Hietanen sanoo.

Edilexiin päivittyvät viikoittain muun muassa ajantasainen lainsäädäntö, lainvalmisteluaineistot ja korkeimpien oikeuksien ratkaisukäytännöt. Uutistoimittajat tekevät uutisia arkisin reaaliajassa, säädösten viitekortit päivitetään joka arkipäivä ja lisäksi palvelussa julkaistaan asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita. Edilex toimii myös julkaisukanavana yhteistyökumppaneiden julkaisuille.
Esimerkiksi lähes kaikki Suomen juridiset aikakauslehdet ilmestyvät Edilexissä sähköisenä.

Indola kertoo, että Edilex sisältää yli 10 000 ajantasaista säädöstä. Juridiikan alan uutisia palvelussa on yhteensä lähes 46 000, ja uutisia tuotetaan vuosittain yhteensä noin 4 000.

– Kaikki Edilexiin tuotettu tieto löytyy arkistoituna 15 vuoden ajalta. Palvelu on jo nyt erittäin laaja oikeudellisen tiedon digitaalinen arkisto, joka täydentyy ja laajenee koko ajan. Laajan sisällön vuoksi palvelussa on erityisesti panostettu hyviin hakuominaisuuksiin, Indola kertoo.

Palvelun käyttäjiä ovat muun muassa oikeushallinto, julkishallinnon organisaatiot, asianajotoimistot ja lakiasiaintoimistot, yritykset sekä esimerkiksi korkeakoulut, joiden opiskelijat hyödyntävät palvelua.

Palvelun kehittäminen jatkuu aktiivisesti, ja tulevaisuudessa käyttäjät voivat entistä paremmin muokata ja valita ne sisällöt ja toiminnallisuudet, jotka parhaiten tukevat asiantuntijan omaa työtä.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Päivi Hietanen, Edita Publishing Oy, puh. 040 860 2373, paivi.hietanen@edita.fi
Edilexin päätoimittaja, OTK, Päivi Indola, Edita Publishing Oy, puh. 040 860 2874, paivi.indola@edita.fi


Edita Publishing Oy on monialainen sisältöyhtiö. Olemme sisältöjen huippuasiantuntija: kuratoimme, tuotamme, jalostamme ja jakelemme sisältöjä. Luotettavat ja ajantasaiset sisältö- ja oppimisratkaisumme tuottavat merkityksellistä tietoa ja taitoa ja auttavat asiakkaitamme säästämään aikaa, saavuttamaan tavoitteensa ja menestymään. Toimistollamme Helsingissä työskentelee noin 85 osaajaa. Edita Publishing on osa Pohjoismaiden johtavaa viestintäkonsernia Nordic Morningia.

www.editapublishing.fi
www.editapublishing.fi/edilex15v
www.edilex.fi
www.nordicmorning.fi

Tiedote 11.2.2016