Laaja Santeri Alkio -sivusto avautui

Edita Publishing on julkaissut kirjailija, toimittaja ja valtiomies Santeri Alkion (1862-1930) ajatuksia, toimintaa ja elämää avaavan Santeri Alkio -sivuston, www.santerialkio.fi yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Lehtiseuran sekä Keskustan ja maaseudun arkiston säätiön kanssa.

Sivusto koostuu professori Kari Hokkasen toimittamista Santeri Alkion päiväkirjoista,  Aulis J. Alasen kirjoittamasta Santeri Alkio -elämäkerrasta sekä kronologiasta. Nyt Alkion elämän ja toiminnan keskeinen lähdeaineisto on tulkittuna ja kommentoituna kaikkien Alkiosta kiinnostuneiden tutkijoiden, opiskelijoiden ja suuren yleisön ulottuvilla.

Myöhemmin Alkio-sivustoa täydennetään lisäämällä Alkioon liittyvien henkilöiden nimi- ja paikkatietoja linkitettynä sivuston sisältöön.  

Alkio piti päiväkirjaa ensin katkelmallisemmin. Systemaattisen päiväkirjan pitämisen Alkio aloitti elokuussa 1914 merkiten lähes päivittäin jotakin muistiin kuolinviikolleen asti.

Alkion päiväkirjat koostuvat kolmesta osasta: Profeetta (1914-1918), Valtiomies (1919-1921) ja Patriarkka (1921-1930). Edita Publishing on julkaissut päiväkirjat myös 3-osaisena teossarjana, joka löytyy yhtiön verkkokaupasta.


Edita Publishing on julkaissut myös seuraavat suomalaisen kansakunnan arvojohtajien elämää ja toimintaa esittelevät sivustot:


Lisätietoja

Raimo Savolainen, asiakasjohtaja, dosentti, VTT,
puh. 040 8602867
raimo.savolainen(at)edita.fi