Edita Publishing uudisti STUKin säädöskokoelman

Säteilyturvakeskuksen (STUK) säädöskokoelma, www.stuklex.fi, on uudistunut. Sivuston ulkoasua ja tekniikkaa on parannettu, ja sen käyttö mobiililaitteilla on nyt entistä sujuvampaa. Uudistuksen myötä säteily- ja ydinturvallisuuden säädökset löytyvät aiempaa helpommin.

Kaikille avoin ja maksuton Stuklex otettiin STUKin ja Edita Publishing Oy:n yhteistyönä käyttöön jo vuonna 2007. Palveluun on koottu STUKin toimialan keskeisiä säädöksiä, ja nyt julkistetun uudistuksen jälkeen sivustolta löytyvät myös STUKin määräykset sekä määräysten ja YVL-ohjeiden perustelumuistiot. Uudistetun palvelun teknisestä toteutuksesta on vastannut Edita Publishing Oy, ja sitä ylläpitävät STUK ja Edita yhteistyössä.

Edita tuottaa palveluun ajantasaisen kotimaisen lainsäädännön, EU-lainsäädännön ja erilaisia kansainvälisiä sopimuksia STUKin toimialalta. Editan säädöstoimitus varmistaa sisältöjen ajantasaisuuden ja laadun.

”Olemme toteuttaneet Stuklexin räätälöitynä palveluna, jonka tavoitteena on palvella STUKin sidosryhmiä ja sen toimialatiedon ammattilaiskäyttäjiä sekä kotimaassa että ulkomailla. Palvelu perustuu suurelta osin meidän omiin juridisiin tietokantoihimme, joista olemme kuratoineet sisällöt asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kaikki sisällöt ovat suomeksi, mutta osa sisällöistä on myös ruotsiksi ja englanniksi”, kertoo Edilex-lakitietopalvelun päätoimittaja Päivi Indola Edita Publishingista. 

Yksi muutos alkuperäiseen palveluun verrattuna on se, että kun aiemmin osa sisällöistä linkittyi sivuston ulkopuolisiin lähteisiin, nyt lähes kaikki tieto on tuotu palvelun sisään. Tämä parantaa hakutuloksia ja palvelu tukee aiempaa paremmin STUKin omien asiantuntijoiden työtä. Uudistettu palvelu tarjoaa käyttäjälle myös mahdollisuuden selata ja hakea palvelun sisältöjä joustavasti.

”STUKilla on ollut käytössään jo 20 vuoden ajan toimialansa säädöskokoelma, ensin pelkkänä kirjasena ja nyt lähes 10 vuoden ajan myös sähköisenä palveluna. Kun Stuklex aikoinaan perustettiin, oli itsestään selvää, että palvelu on avoin kaikille. Olennainen osa STUKin turvallisuustyötä on, että kaikki keskeiset säädökset ovat ajantasaisina vaivattomasti myös sidosryhmiemme saatavilla. Editan kanssa yhteistyö ”paperista palveluun” on aina sujunut saumattomasti”, sanoo STUKin lakiasiainpäällikkö ja Stuklexin päätoimittaja Mari Andersin.

Uudistuksen yhteydessä uudistettiin myös palvelun osoite aiempaa helpommin muistettavaan muotoon: www.stuklex.fi.Lisätietoja:

  • Edilex-päätoimittaja, Päivi Indola, Edita Publishing Oy, puh. 040 860 2874, paivi.indola@edita.fi
  • Lakiasiainpäällikkö, Stuklexin päätoimittaja Mari Andersin, STUK, puh. 09 7598 8237, mari.andersin@stuk.fi


Edita Publishing Oy on monialainen sisältöyhtiö. Olemme sisältöjen huippuasiantuntija: kuratoimme, tuotamme, jalostamme ja jakelemme sisältöjä. Luotettavat ja ajantasaiset sisältö- ja oppimisratkaisumme tuottavat merkityksellistä tietoa ja taitoa ja auttavat asiakkaitamme säästämään aikaa, saavuttamaan tavoitteensa ja menestymään. Toimistollamme Helsingissä työskentelee noin 85 osaajaa. Edita Publishing on osa Pohjoismaiden johtavaa viestintäkonsernia Nordic Morningia.

www.editapublishing.fi