Uusi taloushallinnon ammattilaisten lakitietopalvelu on avattu

Edita Publishing Oy on avannut uuden Taloushallinnon lait -verkkopalvelun, johon on koottu taloushallinnon asiantuntijoiden työssään tarvitsema säädöstieto, esityöt, viranomaisohjeet, oikeuskäytäntö, uutiset sekä asiantuntijoiden tulkintatieto. 

Talousalan ammattilaisille suunnattu Taloushallinnonlait.fi-palvelu on syntynyt tuotekehityksessä Legal Tech & Design - ajattelumallia hyödyntäen

”Halusimme tuoda markkinoille palvelun, jonka kautta taloushallinnon ammattilainen saa työssään tarvitsemansa lakeihin ja säännöksiin liittyvän tiedon yhdestä verkkopalvelusta”, kustannuspäällikkö Pirita Lyytikäinen kertoo.

Taloushallinnonlait lait -palvelu pitää käyttäjän ajan tasalla oman alan sääntelystä ja sen muutoksista.

”Taloushallinnon, kirjanpidon, tilitarkastuksen ja verotuksen ammattilaiset tarvitsevat työssään monen eri alueen lainsäädäntöä. Nyt ne ovat saatavilla yhdestä palvelusta eikä tietoa tarvitse enää kerätä monesta eri lähteestä”, toteaa kehityspäällikkö Altti Mieho.

Sisältö perustuu ajantasaisiin säädöskantoihin

Lainsäädännön, oikeuskäytännön ja lainvalmisteluaineistojen pohjana ovat Editan laajat ajantasaiset säädöskannat, jotka päivittyvät joka arkipäivä. Oikeustapauksista käyttäjä saa tiedon, miten merkittäviä kysymyksiä on ratkaistu ja millaisia tapauksia on käsitelty.

Palvelu sisältää taloushallinnossa tarvittavat lakitiedon sisällöt verotuksen, kirjanpidon, tilintarkastuksen, yhtiöoikeuden, työoikeuden, rekisterien, korkojen, takauksen, määräaikojen, maksukyvyttömyyden, yrityssaneerauksen ja rikosoikeuden aihepiireistä. Säädösseuranta pitää käyttäjän koko ajan tietoisena uusimmista muutoksista.

Viranomaisohjeet ja oikeuskäytäntö ovat palvelussa helposti käytettävässä muodossa. Palveluun sisältyvät korkeimman oikeuden, korkeimman hallinto-oikeuden ja keskusverolautakunnan ratkaisukäytäntö, syventävät vero-ohjeet ja kirjanpitolautakunnan yleisohjeet ja ratkaisut.

Kirjanpitoa, verotusta, yhtiöoikeutta ja tilintarkastusta käsittelevät uutiset sekä hallituksen esitykset auttavat seuraamaan lainsäädännön muutoksia. Palvelun avulla tuleviin säädösmuutoksiin varautuminen on helppoa.

Asiantuntijat tuottavat artikkeleita ja tulkintatietoa

Taloushallinnon lait -verkkopalveluun on koottu asiantuntijoiden kirjoittamia ajankohtaisia artikkeleita, jotka avaavat säädösten sisältöä käytännönläheisesti. Palvelussa on myös runsaasti alan asiantuntijoiden laatimia vero- ja yhtiöoikeudellisia oikeustapauskommentteja, ja se sisältää myös ajantasaisen kirjanpitolainsäädännön kommentoituna. Lisäksi asiantuntijat vastaavat säännöllisesti taloushallinnon ja verotuksen asiantuntijoiden ajankohtaisiin kysymyksiin.

Taloushallinnon lait -palvelu on tuotettu yhteistyössä alan asiantuntijoiden kanssa. Ekonomi, KLT Leena Rekola-Nieminen, KTM Kari Alhola ja asianajaja, varatuomari Kalle Kyläkallio kirjoittavat palveluun säännöllisesti käytännönläheisiä artikkeleita taloushallinnon asiantuntijoille ajankohtaisista aiheista. He myös vastaavat palvelun kysymyspalstalla asiakkaiden kysymyksiin.

Leena Rekola-Niemisen Kirjanpitolaki käytännössä -digikirja kuuluu palvelun hintaan.

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Altti Mieho, altti.mieho@edita.fi, puh. 040 860 2207
Kustannuspäällikkö Pirita Lyytikäinen, pirita.lyytikainen@edita.fi, puh. 040 860 2520

Pyydä tarjous tai koekäyttö:

Myyntipäällikkö Petri Rissanen, petri.rissanen@edita.fi
Myyntipäällikkö Kari Nurmio, kari.nurmio@edita.fi