Editan uutuuskirjassa Flipped learning – Käänteinen oppiminen murretaan vallitsevaa oppimisen myyttiä

Lehdistötiedote 17.8.2017

Suomalaista koulujärjestelmää leimaa vahva myytti siitä, miten oppiminen koulussa tapahtuu. Edita Publishing Oy:n kustantamassa Flipped learning – Käänteinen oppiminen -kirjassa murretaan vallitsevaa myyttiä ja esitellään uusi oppimiskulttuuri, käänteinen oppiminen. Kirjan kirjoittajat, Marika Toivola, Pekka Peura ja Markus Humaloja, ovat tunnetuimpia käänteisen oppimisen vaikuttajia ja kehittäjiä Suomessa.


Flipped learning – Käänteinen oppiminen -kirja pohjautuu FM Marika Toivolan väitöskirjatyöhön sekä FM Pekka Peuran ja KM Markus Humalojan käytännön opetustyöhön. Kirja on ensimmäinen suomenkielinen teos aiheesta.

Teoksessa avataan käänteisen oppimisen perusteita, teoriataustaa ja käytännön toteutusta. Kirjoittajat haastavat opettajat kehittämään omaa opetustaan oppilaskeskeisen oppimiskulttuurin suuntaan.

Flipped learning – Käänteinen oppiminen on kirjoitettu kaikille opetuksesta kiinnostuneille: Opettajille, jotka etsivät itseään ajassa ja paikassa. Vanhemmille, jotka haluavat ymmärtää uuden opetussuunnitelman hengen ja tukea opettajia kodin ja koulun yhteisessä kasvatustehtävässä. Opettajankoulutukselle osoituksena kasvatustieteiden ja opettajien välisen yhteistyön merkityksellisyydestä opettajan ammattitaidon kehittymiselle.

”Toivomme, että opettajat löytävät tästä kirjasta virikkeitä ja ideoita opetustyönsä tueksi, mutta ennen kaikkea toivomme, että kirja saa aikaan työyhteisöissä kriittistä pedagogista keskustelua”, tekijät toteavat.

”Edita Publishing tukee monin tavoin suomalaisen opetuksen kehittymistä yhä modernimpaan suuntaan. Haluamme osaltamme olla pedagogiikan kehityksen eturintamassa, ja siksi meille on ollut suuri ilo kustantaa Flipped learning -kirja”, kertoo Edita Publishingin oppimisen liiketoiminnan kehitysjohtaja Tomi-Pekka Niukkanen.

Kirja on saatavana painettuna ja e-kirjana. Myöhemmin kirja ilmestyy sähköisenä myös englanniksi.

Lisätietoja:
Kehitysjohtaja Tomi-Pekka Niukkanen
puh. 040 860 2230, tomi-pekka.niukkanen@edita.fi

Arvostelukappaleet:
Asiakkuuspäällikkö Päivi Tuuli
puh. 040 860 2877, paivi.tuuli@edita.fi
www.editapublishing.fi

Edita Publishing Oy on monialainen sisältöyhtiö. Olemme sisältöjen huippuasiantuntija: kuratoimme, tuotamme, jalostamme ja jakelemme sisältöjä. Luotettavat ja ajantasaiset sisältö- ja oppimisratkaisumme tuottavat merkityksellistä tietoa ja taitoa ja auttavat asiakkaitamme säästämään aikaa, saavuttamaan tavoitteensa ja menestymään. Toimistollamme Helsingissä työskentelee noin 85 osaajaa. Edita Publishing on osa Pohjoismaiden johtavaa viestintäkonsernia Nordic Morningia.