Siirtohinnoittelu käytännössä

Kirja esittelee käytännönläheisesti verotuksen ajankohtaisen ja yritysten kannalta taloudellisesti merkittävän aihealueen. Siirtohinnoittelu aiheuttaa tällä hetkellä kansainvälisesti toimiville konserneille merkittävimmät veroriskit.

Se on usein verotarkastusten pääaihe, eikä kyse ole pelkästään konsernin sisäisestä tavara- tai palvelukaupasta. Tarkasteluun voivat tulla erityisesti rahoitukseen liittyvät asiat, kuten konsernin sisäisten lainojen hinnoittelu. Siirtohinnoitteluongelmat koskevat myös puhtaasti suomalaisia konserneja, joilla on liiketoimia eri konserniyhtiöiden välillä. Yhtiö voi joutua todistamaan hinnoittelun markkinaehtoisuuden myös kotimaisten liiketoimien osalta.

Yritysten veroasioista vastaavat talousjohtajat ja -päälliköt sekä veroasiantuntijat saavat kirjasta arvokasta käytännön tietoa siirtohinnoittelun sudenkuoppien välttämiseksi.

Teoksessa selvitetään, mitä seikkoja yrityksen tulee ottaa huomioon määrittäessään konserniyhtiöiden välisiä siirtohintoja sekä laatiessaan siirtohinnoitteludokumentaation. Liiketoiminnan muutostilanteet ja yrityskauppojen yhteydessä ratkaistaviksi tulevat siirtohinnoitteluongelmat käydään niin ikään läpi. Lopuksi teoksessa käydään läpi tilanteita kuten verotarkastuksia, jotka voivat johtaa kaksinkertaiseen verotukseen, sekä keinoja kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi.

Teoksen kirjoittajat ovat KPMG:n veroasiantuntijoita.

Tuotekuva
Hinta
68,00 €
Tekijä

Sandelin Eric

Palmu Mikko

Nikula Timo

Paronen Vesa

Laaksonen Sanna

Jaakkola Riika

Vasenius Suvi

Saatavuus Tilapäisesti loppunut
Sivuja 449
Julkaisuvuosi 2012
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-5911-7
Tuotenumero 37-5911-7
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 36.52
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää