Juristin mediataidot 16.5.

Toimittaja soittaa tai ajankohtaisstudio kutsuu? Tule poimimaan Susanna Reinbothin ja Ari Mölsän vinkit ja opi, miten media toimii ja miten omaa esiintymistään voisi kehittää. Media-asioiden vastuutuomari Petra Spring ja työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen kertovat omat kokemuksensa toimittajien kanssa työskentelystä.

Kiitetyn koulutuspäivän uusinta!

Kun toimittaja haastattelee juristia, kyse on usein jostain hankalasta asiasta. Kysymykset voivat tuntua kiusallisilta ja vaikeilta vastata. Joskus omat vastaukset näyttävät tai kuulostavat lopputuloksessa aivan muulta kuin itse tarkoitti.

Miten vastata toimittajien kysymyksiin fiksusti? Miksi toimittaja jankkaa samaa kysymystä kerta toisensa jälkeen? Miten saada oma viesti mediassa läpi?

Mediataidot ovat tärkeitä myös juristin työssä. Tämä koulutus tarjoaa tietoa mediaviestinnän periaatteista ja työkaluja onnistua viestinnässä median kanssa toimittaessa.

Käytännönläheisessä koulutuksessa kuullaan sekä kokeneita oikeustoimittajia ja viestinnän ammattilaisia että juristeja, joille on kertynyt runsaasti kokemusta median kanssa työskentelystä.

Aamupäiväseminaarin kouluttajina toimivat:

  • Susanna Reinboth, oikeustoimittaja, Helsingin Sanomat,
  • Ari Mölsä, Yle uutisten oikeustoimittaja, Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Professor of Practice,
  • Seppo Koskinen, työ- ja sosiaalioikeuden emeritusprofessori, Turun yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta,
  • Petra Spring, OTL, käräjätuomari, Helsingin käräjäoikeuden hallintojohtaja
  • Tuula Wäyrynen, asiakkuus- ja viestintäjohtaja, viestinnän kouluttaja, Edita Publishing Oy.


Lisämahdollisuus: harjoituksiin pohjautuva mediavalmennus

Samana iltapäivänä järjestetään myös videoitaviin harjoituksiin perustuva mediavalmennus, joka on hinnoiteltu erikseen. Valmennuksen osallistujat pääsevät mm. vastaamaan toimittaja-kouluttajan tiukkoihin kysymyksiin videoitavassa harjoituksessa - ja saavat sen jälkeen kehittävää palautetta esiintymisestään. Lue lisää täältä  

Ohjelma

Koulutuksen puheenjohtajana toimii asiakkuus- ja viestintäjohtaja, viestinnän kouluttaja Tuula Wäyrynen, Edita Publishing Oy.

8:30 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

9:00 Tervetuloa Juristin mediataidot -koulutukseen!
Tuula Wäyrynen, asiakkuus- ja viestintäjohtaja, viestinnän kouluttaja, Edita Publishing

9:20 Kun toimittaja soittaa – näin media toimii
Susanna Reinboth, oikeustoimittaja, Helsingin Sanomat

10:10 Tauko

10:25 Tuomioistuin viestijänä ja mediatuomarin rooli – vääntyykö pala oikeusjärjestelmää rautalangaksi?
Petra Spring, OTL, käräjätuomari, Helsingin käräjäoikeuden hallintojohtaja

11:10 Kummaa touhua. Kokemuksia tv-haastattelusta. (Vanhat konnat keskustelevat.)  
Seppo Koskinen, työ- ja sosiaalioikeuden emeritusprofessori, Turun yliopisto
Ari Mölsä, oikeustoimittaja, VT, YTM, Yle Uutiset, Professor of Practice, oikeustieteellinen tiedekunta, Turun yliopisto

11:50 Koonti ja loppukeskustelu

12:00 Lounas ja aamupäiväseminaarin päätös

Kouluttajat

Petra Spring, OTL, käräjätuomari, Helsingin käräjäoikeuden hallintojohtaja

Petra Spring on kokenut tuomari sekä riita- että rikosasioissa, tuomioistuinsovittelija ja kouluttaja. Hänellä on erityisosaamista oikeuspsykologiasta. Spring on Suomen ensimmäisiä mediasuhteisiin erikoistuneita tuomareita.

Seppo Koskinen, työ- ja sosiaalioikeuden professori, Turun yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta

OTT, VTK Seppo Koskinen toimii työoikeuden professorina Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Koskinen on kirjoittanut noin 500 julkaisua työoikeuden eri osa-alueilta. Hän on erikoistunut työsuhteen päättämiskysymyksiin. Seppo Koskinen on laajasti käytetty asiantuntija kaikenlaisissa työlainsäädäntöön liittyvissä asioissa.

Ari Mölsä, oikeustoimittaja, VT, YTM, Yle Uutiset, Professor of Practice, oikeustieteellinen tiedekunta, Turun yliopisto

Ari Mölsä on Yle Uutisten pitkän linjan oikeustoimittaja. Hän tekee oikeuselämää tarkastelevia uutisjuttuja niin televisioon, radioon kuin verkkoonkin. Koulutukseltaan hän on varatuomari (OTK) ja sosiaalipsykologi (YTM). Lisäksi hän on Professor of Practice (työelämäprofessori) Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa.

Tuula Wäyrynen, asiakkuus- ja viestintäjohtaja, viestinnän kouluttaja, Edita Publishing

Tuulalla on pitkä kokemus erilaisista viestinnän tehtävistä sekä organisaatioissa sisällä että palveluntarjoajana. Hän on pitänyt laajoja viestinnän koulutuksia sekä yksittäisiä viestintään ja esiintymistaitoon liittyviä luentoja ja koulutuksia, joiden tavoitteena on kannustaa rohkeasti viestimään ja esiintymään. Hänen työnkuvaansa kuuluvat sekä koulutukset asiakasorganisaatioille että sisäiset koulutustilaisuudet. Asiakkaat arvostavat Tuulan pitkää kokemusta erilaisista viestinnän osa-alueista ja kykyä käsitellä asioita konkreettisin esimerkein.

Susanna Reinboth, oikeustoimittaja, Helsingin Sanomat

Susanna Reinboth on työskennellyt oikeustoimittajana yli 30 vuotta, ensin STT:ssä (1986-1990), sitten Helsingin Sanomissa (1990-2004 ja 2012-) ja Nelosen uutisissa (2004-2012). Hän on erityisen kiinnostunut sananvapaudesta ja journalismin etiikasta, ja hän on ollut kaksi kertaa ollut Julkisen sanan neuvoston jäsen ja varapuheenjohtaja. Reinboth on saanut kaksi kertaa Bonnierin suuren journalistipalkinnon (2007 ja 2017) ja kaksi kertaa tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon (1997 ja 2013). Hän on Oikeustoimittajat ry:n varapuheenjohtaja.

Haluatko ilmoittautua useampaan koulutukseen?
Valitut koulutukset
Osallistun*
Osallistujan tiedot
 
 
   
 
Julkisen sektorin alennukseen ovat oikeutettuja osallistujat, jotka työskentelevät valtion, kunnan tai muun itsehallintoyhdyskunnan, julkisoikeudellisen yhdistyksen, julkisoikeudellisen laitoksen tai säätiön palveluksessa.
Organisaation tiedot
Lisää osallistujia samasta organisaatiosta
Muiden osallistujien tiedot


Peruutusehdot
Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. 14 vrk myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti asiakaspalveluumme. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan.
Tuotekuva

AIKA

16.5.2019 klo 9.00 - 12.00

 

PAIKKA

Edita Publishingin toimitilat, Rantatie Business Park, Kalasatama, Helsinki

 

HINTA

Lähikoulutus 450 € + alv 24 % / hlö

Webinaari 400 € + alv 24% / yksi webinaariosallistuja


Lisäosallistujat webinaariin edulliseen hintaan:
200 euroa + alv / osallistuja
 


Julkisen sektorin etuhinta -20 %

Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %

Credita-käyttäjän etuhinta -20 %

Lakimiesliiton jäsenetu -20 %

(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

 

KOULUTTAJAT

Susanna Reinboth, oikeustoimittaja, Helsingin Sanomat


Ari Mölsä
, Yle uutisten oikeustoimittaja, Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Professor of Practice


Seppo Koskinen
, työ- ja sosiaalioikeuden emeritusprofessori, Turun yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta


Petra Spring
, OTL, käräjätuomari ja media-asioiden vastuutuomari, Helsingin käräjäoikeus


Tuula Wäyrynen
, asiakkuus- ja viestintäjohtaja, viestinnän kouluttaja, Edita Publishing Oy

Koulutusosallistujan Edilex-etu

Koulutuksen hintaan kuuluu Edilex Peruspalvelun käyttöoikeus, joka alkaa ilmoittautumisesta ja päättyy neljä viikkoa koulutuksen jälkeen.


Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Asiakaspalvelu, Edilex Pro
puh. 020 450 2040
edilexpro(at)edita.fi

Lisätietoja koulutuksesta:


Kehityspäällikkö Pirita Lyytikäinen
Puhelin 040 860 2520
pirita.lyytikainen(at)edita.fi
• Voit osallistua koulutukseen missä tahansa, kun käytössäsi on tietokone ja verkkoyhteys - aikaa tai rahaa ei siis kulu koulutuspaikalle matkustamiseen.

• Koulutuskokemuksesi on sama kuin lähiosallistujalla: näet kouluttajan ja esitysdiat, kuulet kouluttajan puheen ja voit esittää kouluttajalle kysymyksiä (ainoastaan aamukahvit joudut keittämään itse).

• Voit katsoa koulutuksen myös tallenteena jälkikäteen 2 viikon ajan.

Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää