Kiinteistöverotus käytännössä

Käytännönläheinen kommentaariteos kokoaa yhteen kiinteistöverotusta koskevan tiedon sekä valottaa monia verovelvollisen kannalta tulkinnanvaraisia kysymyksiä. Teoksessa tarjotaan konkreettisia ohjeita ja kuvauksia kiinteistöverotuksesta ja sen ratkaisuista, joista käytännön toimijat hyötyvät ja saavat tiedon yhdestä lähteestä. Kirjan pääpaino on käytännön kysymyksissä.

Vuonna 2012 tuli voimaan kiinteistöverotuksen ilmoitusmenettelyä koskeva uudistus. Ilmoitusmenettely tuo vastuun verovelvolliselle, jolloin mahdollisella ilmoittamatta jättämisellä on rangaistuksellisesti ja näin myös rahallisesti suuret seuraukset. Tehdyt ratkaisut vaikuttavat kiinteistöverotuksessa tulevinakin vuosina, ja useissa tilanteissa on myös riski, että virheet kertautuvat. On myös todennäköistä, että kiinteistöveron merkitys verolajina tulee jatkossa kasvamaan.

Teos on suunnattu kaikille kiinteistöverovelvollisille, kuten säätiöille, yrityksille ja myös yksityishenkilöille, joilla on kiinteistöomaisuutta. Teos on hyödyllinen kaikille kiinteistöverotusasioita hoitaville lakimiehille ja asianajajille sekä kiinteistö- ja kirjanpitoalan ammattilaisille.

Tekijät

OTT, VT, professori Jaakko Ossa toimii finanssioikeuden professorina Turun yliopistossa ja veroasiantuntijana Asianajotoimisto Astrea Oy:ssä. Hän on kirjoittanut useita vero-oikeudellisia kirjoja ja artikkeleita pääasiassa yritysverotuksen ja sijoitustoiminnan verotukseen liittyvistä kysymyksistä.

OTL (syksy 2015), KTM Valpuri Kulovaara työskentelee veroasiantuntijana TALVEA Oy:ssä. Hän on kirjoittanut mm. teoksen Liiketoimintaa vai ei? - EVL:n ja TVL:n rajanvetokriteerit pk-yrityksissä ja useita vero-oikeudellisia artikkeleita. Kulovaara valmistelee väitöskirjatutkimusta elinkeinotoiminnasta ja tulonlähdejaosta.

Tuotekuva
Hinta
130,00 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Kulovaara Valpuri

Ossa Jaakko

Saatavuus 12/2018
Sivuja 300
Julkaisuvuosi 2018
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1
ISBN 978-951-37-6581-1
Tuotenumero 37-6581-1
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 33.25
Jaa: