Maankäytön ajankohtaispäivä 19.11.

Maankäytön ajankohtaispäivä 2019: valokeilassa lakiuudistukset, kaavoituksen digiloikka sekä asemakaavan sallima käyttötarkoitus muuttuvien käyttötarpeiden puristuksessa!

Maankäytön ajankohtaispäivä käy läpi maankäyttöä koskevat lakiuudistukset ja tuoreet oikeustapaukset. Erityisteemoina käsitellään tänä vuonna kaavoituksen tietomallipohjaista suunnittelua ja tilanteita, joissa kiinteistöjen muuttuvat käyttötarpeet törmäävät kaavaan.


Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistus on käynnissä, ja loppuvuodesta odotetaan jo konkreettista lisätietoa. Lakiuudistushankkeessa mukana oleva, sidosryhmäfoorumin puheenjohtajana toimiva talousoikeuden professori Ari Ekroos avaa ajankohtaispäivän alussa uudistuksen ajantasaista tilannetta.

Tämän jälkeen ajankohtaispäivässä pureudutaan ajankohtaiseen oikeuskäytäntöön, maankäytön digitalisaatioon sekä asemakaavan mukaiseen käyttötarkoitukseen ja kiinteistöjen muuttuviin käyttötarpeisiin.

Voisiko tietomallipohjainen suunnittelu tehostaa kaavoitusprosessia luvituksesta muutoksenhakuun? Mitä kaavoituksen digitalisaatio edellyttäisi esimerkiksi rajapinnoilta ja käsitemäärittelyiltä? Entä mitä tietomallipohjainen suunnittelu tarkoittaisi juridisesti?

Salahotellit ovat tänä vuonna nousseet otsikoihin ja ennakkotapauksiksi. Mitä tapahtuu, kun jakamistalouden ilmiöt ja liiketoiminnan tarpeet törmäävät kaavaan? Toimitilojen muuttaminen asuinkäyttöön herättää myös kysymyksiä. Millaisia ehtoja kaavat tälle asettavat? Entä millainen keinovalikoima on käytössä yhdyskuntarakenteen tiivistämisessä?

Päivän aikana saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä on maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksen tilanne?
  • Voiko tietomallipohjainen suunnittelu synnyttää kaavoituksen digiloikan, ja mitä juridisia kysymyksiä tulee ennen tätä ratkaista?
  • Miten asemakaavan mukainen käyttötarkoitus mukautuu muuttuviin käyttötarpeisiin?
  • Millaiset yksityisen liiketoiminnan ja kaavoituksen yhteentörmäykset vaativat ratkaisua?
  • Miten jakamistalouden ilmiöt kohtaavat maankäyttö- ja rakennuslain?
  • Millaisia ympäristöoikeudellisia oikeustapauksia on ratkottu viimeisen vuoden aikana?

Ajankohtaispäivän puheenjohtajana toimii talousoikeuden professori Ari Ekroos Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitokselta. Päivän muina kouluttajina muun muassa erityisasiantuntija Juhana Rautiainen ympäristöministeriöstä, asianajajat Robert Utter Asianajotoimisto Roschierista ja Jaakko Kanerva Asianajotoimisto Kuhanen, Asikainen & Kanervasta sekä esikaupunkialueiden aluerakentamisprojektin projektijohtaja Ritva Tanner Helsingin kaupungilta.
.

Kenelle?

Ajankohtaispäivä on suunnattu maankäyttöasioiden parissa työskenteleville juristeille, virkamiehille ja asiantuntijoille sekä alan konsulteille.

Tervetuloa päivittämään tietosi ja vaihtamaan ajatuksia maankäytön ajankohtaisista teemoista!Haluatko ilmoittautua useampaan koulutukseen?
Osallistun*
Osallistujan tiedot
 
 
   
 
Julkisen sektorin alennukseen ovat oikeutettuja osallistujat, jotka työskentelevät valtion, kunnan tai muun itsehallintoyhdyskunnan, julkisoikeudellisen yhdistyksen, julkisoikeudellisen laitoksen tai säätiön palveluksessa.
Organisaation tiedot
Lisää osallistujia samasta organisaatiosta
Muiden osallistujien tiedot


Peruutusehdot
Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. 14 vrk myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti asiakaspalveluumme. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan.
Tuotekuva

AIKA

19.11.2019 noin klo 9.00 – 16.00

 

PAIKKA

Crowne Plaza Hesperia, Mannerheimintie 50, Helsinki

HINTA

Lähikoulutus: 740 € + alv. 24% /hlö

Webinaari: 690 € + alv. 24% /hlö, lisäosallistuja webinaariin samasta organisaatiota edullisesti 200 € + alv. 24% /hlö

 

Julkisen sektorin etuhinta -20 %

Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %

Credita-käyttäjän etuhinta -20 %

Lakimiesliiton jäsenetu -20 %


(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin

KOULUTTAJAT


Ajankohtaispäivän puheenjohtajana toimii talousoikeuden professori Ari Ekroos.

Koulutusosallistujan Edilex-etu

Koulutuksen hintaan kuuluu Edilex Peruspalvelun käyttöoikeus, joka alkaa ilmoittautumisesta ja päättyy neljä viikkoa koulutuksen jälkeen.Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Asiakaspalvelu, Edilex Pro
puh. 020 450 2040
edilexpro(at)edita.fi


Lisätietoja koulutuksesta:

Kehityspäällikkö Pirita Lyytikäinen
Puhelin 040 8602520
pirita.lyytikainen(at)edita.fi

 

Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää