Määräaikaisen työsopimuksen must know -webinaari 9.2.

KKO on tehnyt viime vuosina useita määräaikaisten työntekijöiden asemaa parantavia ennakkoratkaisuja. Käytännönläheisessä webinaarikoulutuksessa saat tietopaketin määräaikaisista työsopimuksista sekä huippuasiantuntijoiden vastaukset itseäsi askarruttaviin kysymyksiin. Milloin työnantajalla on lailliset edellytykset ottaa työntekijä määräaikaiseen työsuhteeseen? Milloin työnantajan työvoiman tarpeen arvioidaan olevan pysyvä? Onko työnantajalla velvollisuus tarjota määräaikaiselle muuta työtä tai kouluttaa toiseen tehtävään työsuhteen päättyessä?

Määräaikaisten työntekijöiden asemaan on otettu kantaa viime vuosina useilla korkeimman oikeuden määräaikaista työsuhdetta koskevilla ennakkoratkaisuilla. Ennakkoratkaisut ovat parantaneet määräaikaisten työntekijöiden asemaa. Ratkaisuissa on otettu kantaa esimerkiksi siihen, milloin työnantaja voi perustella työsopimuksen määräaikaisuutta työn määrää koskevalla epävarmuudella. Kysymys on siitä, olisiko työntekijä otettava kuitenkin toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen ja työn määrän vähentyessä irtisanottava irtisanomisaikaa noudattaen.

Lain mukaan määräaikaisuudelle on aina oltava peruste, jota arvioitaessa käytetään kokonaisharkintaa. Työnantajien on suositeltavaa huomioida korkeimman oikeuden ratkaisukäytännössä muodostuva tulkintalinja arvioidessaan omien käytäntöjensä lainmukaisuutta ja mahdollista tarvetta muuttaa rekrytointikäytäntöjään.

Tämän koulutuksen tavoitteena on tarjota konkreettisia välineitä erityisesti määräaikaisten työsopimusten tekemiseen liittyvissä käytännön kysymyksissä. Koulutuksessa käydään läpi esimerkiksi määräaikaisten työsopimusten perusteita, työntekijöiden tasapuolista kohtelua ja näyttökysymyksiä mahdollisissa erimielisyystilanteissa.

Voit osallistua webinaariin helposti omalla tietokoneellasi. Webinaarin chattitoiminnolla voit esittää asiantuntijoille mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. Voit lähettää kysymyksiä ennakkoon tai milloin tahansa koulutuksen aikana. Kouluttajina toimivat tiukkoihin työoikeuskysymyksiin tottuneet Nikolas Elomaa ja Salla Pyymäki. Elomaa toimii johtajana Työeläkevakuuttajat TELA:ssa ja Pyymäki asianajajana Asianajotoimisto Roihussa.

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu kaikille henkilöstöhallinnon asiantuntijoille ja esimiehille. Erityisesti koulutus on suunnattu seuraaville:

 • Henkilöstöpäällikkö
 • Henkilöstöjohtaja
 • Esimies
 • HR-asiantuntija
 • Henkilöstölakimies
 • Työnantaja- ja työntekijäjärjestön asiantuntija ja lakimies

Ohjelma

9:00 Tervetuloa ja johdanto päivään

9:05 Ajankohtaista oikeuskäytäntöä

 • korkeimman oikeuden ratkaisukäytännössä muodostuneet linjaukset ja niiden merkitys

       Työsopimuslain mukaiset perusteet määräaikaiselle työsopimukselle

 • mitkä ovat lain mukaiset edellytykset määräaikaiselle työsopimukselle
 • lainsäätäjän tarkoitus

       Käytännön kysymyksiä

 • määräaikaisten työsopimusten määrä ja kesto
 • määräaikaisen työsopimuksen perusteen muotoileminen
 • työntekijöiden tasapuolinen kohtelu ja syrjintäkielto
 • näyttökysymykset mahdollisessa erimielisyystilanteessa


10:45 Yhteenveto

11:00 Koulutus päättyy

Kouluttajat

AA, FM Salla Pyymäki, Asianajotoimisto Roihu Oy

Asianajaja Salla Pyymäki on erikoistunut työ- ja virkasuhdeoikeuteen. Hän toimii neuvonantajana monipuolisissa työ- ja virkasuhdeoikeudellisissa kysymyksissä muun muassa työ- ja virkasuhteen päättämistilanteissa, yhteistoimintaneuvotteluissa ja erilaisissa yritysjärjestelyissä. Hän konsultoi myös julkisten organisaatioiden muutosprosesseissa, ja hänellä on kokemusta kunnallisesta hallintomenettelystä. Salla Pyymäki avustaa työnantajia erilaisissa työyhteisöjen ongelmatilanteissa esimerkiksi kiusaamisväitteiden selvittämisprosesseissa. Hän toimii asiamiehenä erilaisissa riitaprosesseissa yleisessä tuomioistuimessa, hallintotuomioistuimessa ja välimiesmenettelyssä. Salla Pyymäki kouluttaa paljon eri alojen esimiehiä työ- ja virkasuhdeoikeudellisista aiheista. Hänellä on myös pedagoginen koulutus.

Johtaja, OTK Nikolas Elomaa, Työeläkevakuuttajat TELA

OTK Nikolas Elomaa on Työeläkevakuuttajat TELA:n johtaja. Nikolas Elomaa on toiminut myös pitkään työoikeuden kouluttajana, työlainsäädännön valmistelijana ja työehtosopimusten neuvottelijana.

Osallistun*
Osallistujan tiedot
 Olen Edilex-käyttäjä. Käytössäni on henkilökohtainen lisenssi tai organisaatiolisenssi.
 Olen Credita-käyttäjä
 Olen Lakimiesliiton jäsen  
Organisaation tiedot
Lisää osallistujia samasta organisaatiosta
Muiden osallistujien tiedot


Peruutusehdot
Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. 14 vrk myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti asiakaspalveluumme. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan.
Tuotekuva

AIKA

9.2.2018 klo 09.00 - 11.00

PAIKKA

Toteutetaan vain verkossa

HINTA

Webinaari: 250 € + alv 24% / hlö

Lisäosallistujat samasta organisaatiosta 99 € + alv 24 % / hlö

Julkisen sektorin etuhinta -20 %
Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %
Credita-käyttäjän etuhinta -20 %
Lakimiesliiton jäsenetu -20 %
(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)


KOULUTTAJAT

AA, FM Salla Pyymäki, Asianajotoimisto Roihu Oy
Johtaja Nikolas Elomaa, TELA 

VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ

8.2.2018


• Voit osallistua koulutukseen missä tahansa, kun käytössäsi on tietokone ja verkkoyhteys - aikaa tai rahaa ei siis kulu koulutuspaikalle matkustamiseen.

• Koulutuskokemuksesi on sama kuin lähiosallistujalla: näet kouluttajan ja esitysdiat, kuulet kouluttajan puheen ja voit esittää kouluttajalle kysymyksiä (ainoastaan aamukahvit joudut keittämään itse).

• Voit katsoa koulutuksen myös tallenteena jälkikäteen 2 viikon ajan.

Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää