Menesty yritysvastuulla - Käsikirja kokonaisuuteen

Tulevaisuudessa pärjäävät vain vastuulliset yritykset. Menestyäkseen yritysten on integroitava yritysvastuu liiketoimintaansa.

Onnistunut yritysvastuun toteuttaminen vaatii sen kaikkien osa-alueiden – ympäristövastuun, sosiaalisen ja taloudellisen vastuun sekä hyvän hallinnon – hallitsemista ja niiden yhteyksien ymmärtämistä. Kirja on ensimmäinen suomenkielinen yritysvastuuta käsittelevä teos, jossa nämä yritysvastuun eri osa-alueet on laajasti avattu ja niiden väliset yhteydet ja keskinäisriippuvuudet selkeästi osoitettu. Teoksen avulla lukija pystyy hahmottamaan yritysvastuun kokonaisuuden, näkemään eri teemojen poikkileikkaukset sekä rakentamaan omaa, vastuullista ja menestyksellistä liiketoimintaa.

Kirja on välttämätöntä luettavaa kaikille, jotka haluavat ymmärtää yritysvastuun sisällön ja merkityksen yritystoiminnalle – myös sen, miksi yritysvastuu on hyvää ja tuottoisaa liiketoimintaa. Kirja sisältää suomalaisia ja kansainvälisiä case-esimerkkejä ja antaa konkreettisia eväitä yritysvastuutyöhön.

Teos on suunnattu yritysvastuukysymysten kanssa päivittäin työskenteleville asiantuntijoille, yritysjohtajille ja hallitusammattilaisille. Se soveltuu erinomaisesti myös opiskelijoille kurssikirjaksi ja muille teemasta yleisesti kiinnostuneille.

Tekijät

Hanna Liappis (FM) on ympäristöasiantuntija, joka on yli kymmenen vuoden ajan työskennellyt yritysten ympäristöjohtamisen sekä viestinnän parissa Suomessa ja kansainvälisesti. Operatiivisella tasolla eri toimialoilla työskenneltyään hänellä on vahvaa käytännön kokemusta yritysvastuun ja viestinnän onnistumisista ja haasteista.

Merja Pentikäinen (OTT, DES) on yrityksen sosiaalisen vastuun perustana olevien ihmisoikeuskysymysten edelläkävijäasiantuntija Suomessa. Hän työskenteli kansainvälisen oikeuden tutkijana, opettajana ja professorina yli 20 vuoden ajan keskittyen ihmisoikeuksiin. Viime vuosina hän on auttanut yrityksiä konkretisoimaan ihmisoikeudet osaksi yrityksen vastuullisuusagendaa.

Anne Vanhala (OTM, MBA) on taloudellisen vastuun ja hyvän hallinnon asiantuntija, jolla on kymmenen vuoden kokemus liikejuridiikan, compliancen ja yritysvastuun saralta. Hän on toiminut neuvonantajana useille yrityksille eri toimialoilla ohjeistaen käytännön toimenpiteissä muun muassa lahjonnan ja korruption estämiseksi.

Tuotekuva
Hinta
73,00 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Liappis Hanna

Pentikäinen Merja

Vanhala Anne

Saatavuus 10/2019
Sivuja 300
Julkaisuvuosi 2019
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-7509-4
Tuotenumero 37-7509-4
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 69.1
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää