Oikeustaloustieteen perusteet (2., uudistettu painos)

Oikeustaloustieteen perusteet -kirjassa tarjotaan kokonaisvaltainen ja ajantasainen katsaus oikeuden ja talouden väliseen vuorovaikutussuhteeseen, toisien sanoen taloudellistuvaan oikeuteen ja oikeudellistuvaan talouteen. Teoksessa tarkastellaan laintulkintaongelmia sekä analysoidaan lainsäädännön tarkoituksenmukaisuuteen vaikuttavia seikkoja. Oikeudenaloista esille nousevat erityisesti kilpailunrajoitukset, varallisuusoikeudet, rikosoikeudellinen sääntely sekä ympäristönsuojelu.

Taloudellisten ilmiöiden vuorovaikutussuhteet ovat keskeinen osa kansantaloustiedettä ja samalla avain yhteiskunnallisten rakenteiden ymmärtämiseen. Oikeustaloustieteen perustavanlaatuisena tehtävänä on hahmottaa oikeudellisten normien rooli taloudellista taustaa vasten siten, että taloustieteellisen argumentaation avulla voidaan jäsentää oikeudellisen sääntelyn rationaalisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta.

Teoksen 2., uudistettu laitos on ajantasaistettu vastaamaan muuttunutta lainsäädäntöä ja käytäntöä.

Tekijä

Kirjan kirjoittaja OTT, dosentti Kalle Määttä toimii apulaisjohtajana Kilpailu- ja kuluttajavirastossa. Hän on kirjoittanut useita teoksia ja artikkeleita muun muassa vero-, ympäristö- ja kilpailuoikeudesta sekä oikeustaloustieteestä.

Tuotekuva
Hinta
71,80 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Määttä Kalle

Saatavuus Varastossa
Sivuja 250
Julkaisuvuosi 2016
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 2.
ISBN 978-951-37-6884-3
Tuotenumero 37-6884-3
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 33
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää