Suomen työlainsäädäntö 60 minuutissa (2., uud. painos)

Suomen työlainsäädäntö pähkinänkuoressa

Jokaisen esimiehen perusteos kuvaa tiiviisti keskeiset työsuhteen elinkaareen liittyvät työsuhdeasiat alkaen rekrytoinnista aina työsuhteen päättämiseen. Työsuhdejuridiikan perusteiden lisäksi kirja kuvaa suomalaisen työmarkkinajärjestelmän ja yhteistoimintamenettelyn periaatteet.

Suomen työlainsäädännön periaatteet on kiteytetty kirjassa helppolukuiseen tiiviiseen pakettiin. Kirjasta löydät nopeasti silmäilemällä vastauksen työsuhdetta koskeviin juridisiin kysymyksiin. Yksinkertaistetut normit ja toimintaperiaatteet auttavat ymmärtämään erilaisten määräysten soveltuvuutta käytännössä.

Kirjassa on lyhyt katsaus myös HR- ja esimiestyöhön työnantajan velvollisuuksien ja direktio-oikeuden näkökulmasta. Lisäksi kirjaan on koottu hyödyllisiä muistilistoja eri tilanteisiin.

Kirja soveltuu hyvin pienten yritysten henkilöstöasioita hoitaville ja esimerkiksi ulkomaalaisille toimijoille, jotka tahtovat saada kuvan Suomen työlainsäädännön kokonaisuudesta ja keskeisistä työsuhteen elinkaareen liittyvistä säännöksistä. Teos sopii hyvin osaksi esimiesten ja henkilöstöhallinnon koulutusohjelmia. Se on hyvä apuväline myös liitoille ja muille yhteistyötahoille.

Teoksen uudistettu painos on päivitetty vastaamaan kesällä 2016 voimassa olevaa lainsäädäntöä. Uudistetussa painoksessa huomioituja muutoksia ovat muun muassa:

  • vuosilomalain muuttuneet normit koskien työssäolonveroista aikaa, omavastuuaikaa työkyvyttömyystilanteissa ja vuosilomapalkkaan sekä lomakorvaukseen liittyvät muutokset
  • vuorotteluvapaalain ja opintovapaalain muutokset
  • työsopimuslain tarkennukset ja lakimuutokset koskien mm. määräaikaisia työsuhteita, eroamisiän muutosta, syrjinnän kieltoa, työntarjoamisvelvollisuuksia ja perhevapaita
  • viranomaisorganisaatiossa tapahtuneet muutokset
  • tilaajavastuulakiin ja ulkomaalaisiin työntekijöihin liittyvät muutokset
  • TyEL- ja lakisääteisten työnantajamaksujen muutokset 
  • päivitykset matkakorvauksiin verohallinnon ohjeen mukaan 
  • palkankorotuksien päivitykset yleiskorotuksien mukaisesti.

Kirjoittaja

Henna-Riikka Huhta, OTM, Cert.Business Coach, HR Legal Services Oy, Senior Advisor. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus työsuhde- ja työoikeudellisten sekä HR-asioiden hoitamisesta eri toimialoilla pienistä yrityksistä pörssiyhtiöihin. Erilaiset lakimiehen, asiantuntijan ja henkilöstöjohdon tehtävät näkyvät hänen valmennuksissaan. Valmennukset pohjautuvat työsuhdejuridiikkaan, mutta sisältävät myös hyviä käytäntöjä ja inhimillisiä toimintatapoja. Henna-Riikan erityisosaamiseen kuuluvat erilaiset yritysjärjestelyt, sovittelu ja esimiesten sekä johdon tuki työsuhdeasioissa.

Tuotekuva
Hinta
71,80 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Huhta Henna-Riikka

Saatavuus Varastossa
Sivuja 210
Julkaisuvuosi 2016
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 2.
ISBN 978-951-37-6934-5
Tuotenumero 37-6934-5
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 33.44

Tilaa kirja osaksi organisaation esimieskoulutusta!

Myyntipäällikkö Petri Rissanen, petri.rissanen@edita.fi, p. 020 450 2221
Myyntipäällikkö Kari Nurmio, kari.nurmio@edita.fi, p. 020 450 2518

Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää