Teknologia- ja ohjelmistohankinnat 22.11.

Miten toteuttaa teknologia- tai ohjelmistohankinta ketterästi ja tehokkaasti?

Teknologia kehittyy kovaa vauhtia. Tämä näkyy myös teknologian ja ohjelmistojen hankinnoissa; asiakas ei enää määrittele kaikkea itse tarjouspyyntöön, vaan asiakas ja toimittaja tekevät yhteistyötä. Keskinäistä yhteistyötä edellytetään myös toimittajilta, koska yhdessä toteutuksessa voi olla lukuisia toimittajia. Tällaiset toimintatavat edellyttävät vanhojen sopimusmallien hylkäämistä. Samanaikaisesti EU-tasoinen datasääntely lisääntyy, hankinnoilta edellytetään innovatiivisuutta ja toimitusmallit monipuolistuvat.

Tässä teknologia- ja ohjelmistohankintoja kattavasti käsittelevässä seminaarissamme pääset kuulemaan ajankohtaisia alustuksia sekä keskustelemaan alan asiantuntijoiden kanssa.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu kaikille IT-hankintojen parissa työskenteleville asiantuntijoille.

Ohjelma

8:30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9:00 Tervetuloa – ajankohtaisia huomioita

Outi Jousi, Asianajaja, Counsel, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

9:30 Pilvestä tuotettavat ohjelmistopalvelut ja asiakkaan vaatimukset
Jesper Nevalainen, Asianajaja, Osakas, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

10:00 Voiko hinta olla kiinteä, jos toteutus on aidosti ketterä? Ketterä ohjelmistokehitys sopimuksissa
Outi Jousi, Asianajaja, Counsel, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

10:30 Kahvi

10:50 Asiakkaan puheenvuoro: Innovatiiviset hankinnat
Eriika Autio, hankintapäällikko, Business Finland

11:20 Henkilötietojen kansainväliset siirrot
Erkko Korhonen, Managing Associate, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

12:00 Lounas

13:00 Teknologia- ja ohjelmistohankintojen valvonta
Juhani Puisto, erikoistutkija, Kilpailu- ja kuluttajavirasto

13:30 Lisääntyvä datasääntely – tilannekatsaus
Jesper Nevalainen, Asianajaja, Osakas, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

14:00 Verkostoitumiskahvit

14:15 Monitoimittajaympäristön hallinta
Ville Storm, Director, Information Services Group

14:45 Yhteenveto ja keskustelua

15:00 Koulutus päättyy

Kouluttajat

Outi Jousi, Counsel, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

Outi kuuluu Hannes Snellmanin IP&TMT-ryhmään, ja hän avustaa asiakkaita julkisiin hankintoihin ja teknologiaan liittyvissä asioissa. Outi tarjoaa strategista neuvonantoa ja avustaa asiakkaita – sekä hankintayksiköitä että tarjoajia – neuvotteluissa, markkinakartoituksissa, kilpailutuksissa, markkinaoikeusprosesseissa, tarjouspyynnönmukaisuuden arvioinneissa sekä projektien uudelleenjärjestelyissä. Outilla on juristin tutkinnon lisäksi tausta ohjelmistosuunnittelijana. Valtion yhteishankintayksikkö Hanselissa työskennellessään Outi toi ketterät sopimusmallit julkisiin hankintoihin, ja hän on suorittanut myös Scrum Master -sertifikaatin. Hän luennoi säännöllisesti seminaareissa ja kirjoittaa artikkeleita koskien julkisia hankintoja, ketterän kehityksen mukaisia sopimusmalleja sekä hankintojen tietosuojaa ja tietoturvaa.

Jesper Nevalainen, Partner, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

Jesper johtaa Hannes Snellmanin Helsingin toimiston IP/TMT-praktiikkaa. Hän on erikoistunut erityisesti kauppa-, teknologia- ja tietosuojaoikeuteen mukaan lukien ulkoistaminen TMT-sektoreilla, ja hänellä on erityistä kokemusta avoimen lähdekoodin käyttöön liittyvistä kysymyksistä. Hän toimii neuvonantajana sekä tietotekniikan ostajille että toimittajille usein liiketoimintakriittisissä hankkeissa. Jesper avustaa asiakkaita laaja-alaisesti käsittäen strategisen neuvonannon, projektinhallinnan, sopimusten laatimisen ja neuvottelun, compliance- ja riita-asioiden hoitamisen kuin myös haastavien projektien uudelleenjärjestelykysymykset. Jesper on rankattu useina vuosina johtavaksi TMT-asiantuntijaksi kaikissa merkittävissä lakialan rankingeissa.

Eriika Autio, hankintapäällikkö, Business Finland

Varatuomari Eriika Autio vastaa Business Finlandin, Business Finland Oy:n ja Innovaatiorahoituskeskus Business Finlandin yhteisen hankintatoimen johtamisesta. Eriikalla on yli 10 vuoden kokemus hankinnoista, niin vaativien neuvottelumenettelyiden kuin innovatiivisten hankintamenettelyjen tuloksekkaasta läpiviemisestä. Hankinnat ovat tärkeä väline organisaatioiden strategioiden toteuttamisessa ja siksi niihin täytyy panostaa niin resursseja, aikaa kuin osaamistakin, toteaa Eriika. Eriikan motto onkin: ”hankintalaki ei ole este fiksuille hankinnoille”. Lisäksi Eriika toimii Innovatiivisten hankintojen, etenkin innovatiivisten hankintamenettelyjen, puolestapuhujana ja luennoitsijana

Juhani Puisto, erikoistutkija, Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Kilpailu- ja kuluttajaviraston julkisten hankintojen valvontaryhmä valvoo hankintalain noudattamista vinkkien ja omatoimisen valvonnan perusteella. Teknologia- ja ohjelmistohankinnat tuovat hankintalainmukaisuuden arviointiin omat erityispiirteensä. Ennen valvontatehtäviin siirtymistä Juhani on kartuttanut kokemustaan hankintayksikössä ja keskittynyt erityisesti ohjelmistohankintoihin

Ville Storm, Director, Information Services Group

Ville Stormilla on yli kaksikymmentä vuotta kokemusta liiketoiminnan tehokkuuden ja tuloksellisuus rakentamisesta. Hänen keskeisiä osaamisalueitaan ovat digitaaliset transformaatiot, toimintatamallit, teknologiat ja arvovirrat. ISG on maailman johtava teknologian tutkimus- ja konsultointifirma. Autamme asiakkaitamme rakentamaan tuloksellista ja kustannustehokkasta toimintaaa modernien kehitysmallien, toimintatapojen ja teknologioiden avulla. ISG:n asiakkaita ovat suuret ja merkittävät yritykset ja julkiset toimijat. Autamme asiakkitamme kokeneiden konsulttien, menetelmiemme ja yhteistyömme avulla.

Haluatko ilmoittautua useampaan koulutukseen?
Osallistun*
Osallistujan tiedot
 
 
   
 
Julkisen sektorin alennukseen ovat oikeutettuja osallistujat, jotka työskentelevät valtion, kunnan tai muun itsehallintoyhdyskunnan, julkisoikeudellisen yhdistyksen, julkisoikeudellisen laitoksen tai säätiön palveluksessa.
Organisaation tiedot
Lisää osallistujia samasta organisaatiosta
Muiden osallistujien tiedot


Peruutusehdot
Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. 14 vrk myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti asiakaspalveluumme. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan.
Tuotekuva

AIKA

22.11.2018 klo 9.00 – 15.00 

PAIKKA

Crowne Plaza Helsinki

HINTA

Lähikoulutus: 640 € + alv. 24% /hlö

Webinaari: 590 € + alv. 24% /hlö, lisäosallistuja webinaariin samasta organisaatiota edullisesti 200 € + alv. 24% /hlö
 

Julkisen sektorin etuhinta -20 %

Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %

Credita-käyttäjän etuhinta -20 %

Lakimiesliiton jäsenetu -20 %


(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

KOULUTTAJAT

Outi Jousi, Counsel, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

Jesper Nevalainen, Partner, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

Eriika Autio, hankintapäällikkö, Business Finland

Ville Storm, Director, Information Services Group

Juhani
 Puisto
, erikoistutkija, Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää