Tietosuojavastaavan must know -päivä 13.2.

EU:n tietosuoja-asetus astuu voimaan keväällä 2018, ja se koskee suoraan EU-kansalaisten henkilötietojen käsittelyä sekä kaikkea Euroopan unionin alueella tapahtuvaa henkilötietojen käsittelyä. Asetus vaikuttaa lähes jokaisen yrityksen toimintaan jollakin tavalla.

Osa muutoksista on pienempiä täsmennyksiä, mutta mukana on paljon merkittäviä velvoitteita ja sanktioita. Velvoitteet koskevat laajasti niin henkilötietojen keräämistä, käytön suunnittelua, henkilötietojen hyödyntämistä kuin tietojen poistamista. Lisäksi asetuksessa luetellaan rekisteröidyn oikeudet, joita ovat esimerkiksi tiedonsaantioikeus, oikeus oikaista tietoja ja oikeus tulla unohdetuksi.

Tietosuojavastaavan must know -päivässä käydään läpi koko tiedon elinkaari tietojen keräämisestä niiden hävittämiseen. Koulutuksessa käsitellään myös henkilötietojen käsittelyn ulkoistamista ja tietojen luovuttamista sekä rekisteröidyn oikeuksia omiin tietoihinsa. Lisäksi päivän aikana perehdytään tietomurtojen hallintaan.

Koulutuspäivän aikana käydään läpi muun muassa seuraavia kysymyksiä:
- Miten henkilötietojen käsittelyperusteet muuttuvat?
- Kuinka varmistetaan henkilötietojen oikeaoppinen käsittely tietojen elinkaaren alusta loppuun?
- Miten toteutetaan rekisterinpitäjän osoitusvelvollisuus?
- Milloin henkilötietojen käsittelyn vaikutusten arviointi on tarpeen?
- Mitä henkilötietojen käsittelyn ulkoistamisessa ja pilvipalveluiden käytössä tulee huomioida?
- Mitkä ovat rekisteröidyn oikeudet omiin tietoihinsa?
- Kuinka tehdään tietojen oikeaoppinen hävittäminen?
- Miten tietomurtoja voidaan hallita?

Kenelle
Koulutus on suunnattu erityisesti tietosuojavastaaville ja muille henkilötietojen käsittelyä työnsä puolesta harjoittaville asiantuntijoille.

Ohjelma

Seminaarin puheenjohtajana toimii Samuli Simojoki, Partner, Asianajotoimisto Borenius Oy.

8:30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi

9:00 Tervetuloa Tietosuojavastaavan must know -päivään!

9:05 Käsittelyperusteet ja rekisteröityjen informointi 

Peter Hänninen, Associate, Asianajotoimisto Borenius Oy

  • Henkilötietojen käsittelyperusteet muuttuvat - muuttuuko mikään?
  • Blended Approach ja muut temput rekisteröityjen informoimiseksi
  • Onnistunut ja epäonnistunut tietosuojaviestintä
  • Miten toteuttaa rekisterinpitäjän osoitusvelvollisuus?

10:00 Data Protection Impact Assessment and Documentation
(puheenvuoro englanniksi, materiaali suomeksi) 

Tobias Bräutigam, Counsel, Bird & Bird

  • Data Protection Impact Assessment
  • Risk Based Approach
  • Documentation according to Article 28

10:45 Tauko

11:00 Henkilötietojen käsittelyn ulkoistaminen: alihankintasuhteet, IT-toimittajat ja pilvipalvelut 

Samuli Simojoki, Partner, Asianajotoimisto Borenius Oy

  • Rekisterinpitäjän ja henkilötietojen käsittelijän roolit ja velvollisuudet
  • Milloin on kyse henkilötietojen käsittelyn ulkoistamisesta?
  • Tietosuojavelvoitteiden hallinta ja henkilötietojen käsittelijät
  • Henkilötietojen käsittelyn ulkoistamiseen liittyvät sopimusvelvoitteet
  • Pilvipalvelut ja henkilötietojen käsittely

12:15 Lounas

13:15 Rekisteröidyn oikeudet omiin tietoihinsa ja tietojen hävittäminen
Kari-Matti Lehti, asianajaja, HPP Asianajotoimisto Oy

  • Rekisteröidyn pääsy omiin tietoihinsa ja tähän liittyvät menettelyt
  • Oikeus tulla unohdetuksi ja muut rekisteröidyn kielto-oikeudet
  • Data Portability: mitä tilanteita ja toimijoita velvollisuus koskee?
  • Tietojen oikaiseminen ja poistaminen
  • Tietojen käsittelyn rajoittaminen ja oikeus vastustaa profilointia

14:45 Kahvitauko 

15:00 Prosessit tietomurtojen hallintaan 

Antti Nuopponen, tietoturvajohtaja, Nixu Oyj

  • Varautuminen tietomurtoon
  • Toimiminen tietomurron sattuessa ja sen jälkeen

15:45 Koonti ja loppukeskustelu

16:00 Seminaari päättyy

Kouluttajat

Tobias Bräutigam, Counsel, Bird & Bird

Tobias Bräutigam vetää Asianajotoimisto Bird & Birdin Helsingin toimiston Tietosuoja ja yksityisyydensuoja -ryhmää. Tobiaksella on mittava kokemus tietosuojaan ja yksityisyyden suojaan liittyen, ja hän on perehtynyt syvällisesti muun muassa uusia tuotteita ja palveluja koskevien tietosuojakysymysten ratkaisemiseen, organisaatioiden tietosuojakäytäntöihin ja sopimusneuvotteluihin. Lisäksi hän on avustanut niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin organisaatioita compliance-asioissa, mukaan lukien globaalit tiedonhallintastrategiat, kansainväliset tiedonsiirrot ja tietosuoja-asetusten noudattaminen paikallisesti. Laaja-alaisen tietosuojaosaamisen lisäksi Tobias on myös kokenut luennoija ja toiminut Helsingin yliopistossa jo vuosien ajan opetustehtävissä, vastaten opetuksesta ja luennoinnista yli 20 eri kurssilla mukaan lukien eurooppaoikeus, tietosuojalainsäädäntö, kansainvälinen kauppaoikeus sekä kansainvälinen välimiesoikeus. Saksalaisen oikeustieteen tutkinnon lisäksi Tobias on suorittanut oikeustieteen tohtorin tutkinnon Helsingin yliopistossa.

Peter Hänninen, Associate, Asianajotoimisto Borenius Oy

Peter Hänninen on Borenius asianajotoimiston lakimies, joka päivittäin avustaa sekä yrityksiä että julkisen sektorin toimijoita tietosuojakysymyksissä.

Kari-Matti Lehti, asianajaja, HPP Asianajotoimisto Oy

Kari-Matti Lehti on yksi Suomen johtavista informaatioteknologiaan ja ulkoistuksiin erikoistuneista juristeista. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus liikejuridiikasta, erityisesti sopimuksiin, ulkoistuksiin, immateriaalioikeuteen sekä yksityisyydensuojaan ja tietoturvaan liittyvissä asioissa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän on taitava neuvottelija, ja hän on perehtynyt laaja-alaisesti erityisesti kaupallisiin sopimuksiin liittyviin järjestelyihin, strategioihin ja implementointeihin. Tietoviikko-lehti on valinnut Kari-Matin useita kertoja Suomen vaikutusvaltaisimpien ICT-alan vaikuttajien joukkoon. Hän on myös kysytty puhuja ja luennoitsija ICT-alan juridiikkaan liittyvissä kysymyksissä.

Antti Nuopponen, tietoturvajohtaja, Nixu Oyj

Antti Nuopponen vastaa Nixun sisäisestä turvallisuudesta ja Nixun kyberpuolustuskyvykkyyksien kehittämisestä globaalisti. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus tietoturvaohjelmistojen kehittämisestä, tietoturvallisuuden tarkastamisesta, tietomurtojen tutkinnasta ja tietoturvapoikkeamien hallinnasta. Antti Nuopponen on vastannut useiden vakavien tietomurtotapausten tutkinnasta sekä Suomessa että ulkomailla.

Samuli Simojoki, Partner, Asianajotoimisto Borenius Oy

Samuli Simojoki toimii neuvonantajana teknologiajuridiikkaan ja mediaan liittyvissä kysymyksissä ja transaktioissa. Hänellä on lisäksi paljon kokemusta toimeksiannoista, jotka käsittelevät immateriaalioikeutta, henkilötietojen suojaa, telekommunikaatiota ja ICT-palveluiden ulkoistamista. Samuli Simojoki on Borenius Asianajotoimiston teknologia, media & telekommunikaatio -praktiikan vetäjä.

Osallistun*
Osallistujan tiedot
 Olen Edilex-käyttäjä. Käytössäni on henkilökohtainen lisenssi tai organisaatiolisenssi.
 Olen Credita-käyttäjä
 Olen Lakimiesliiton jäsen  
Organisaation tiedot
Lisää osallistujia samasta organisaatiosta
Muiden osallistujien tiedot






Peruutusehdot
Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. 14 vrk myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti asiakaspalveluumme. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan.
Tuotekuva

AIKA

13.2.2018 klo 9.00 - 16.00

PAIKKA

Helsinki, Royal at Crowne Plaza, Mannerheimintie 50, Helsinki

Voit osallistua myös verkossa.

 

HINTA

Lähikoulutus 740 € + alv 24 % / hlö

Webinaari 690 € + alv 24% / yksi webinaariosallistuja


Lisäosallistujat webinaariin edulliseen hintaan:

200 euroa + alv / osallistuja


Julkisen sektorin etuhinta -20 %

Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %

Credita-käyttäjän etuhinta -20 %

Lakimiesliiton jäsenetu -20 %

(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

KOULUTTAJAT

Tobias Bräutigam, Counsel, Bird & Bird

Peter Hänninen, Associate, Asianajotoimisto Borenius Oy

Kari-Matti Lehti, asianajaja, HPP Asianajotoimisto Oy

Antti Nuopponen, tietoturvajohtaja, Nixu Oyj

Samuli Simojoki, Partner, Asianajotoimisto Borenius Oy

 

VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ


30.1.2018

• Voit osallistua koulutukseen missä tahansa, kun käytössäsi on tietokone ja verkkoyhteys - aikaa tai rahaa ei siis kulu koulutuspaikalle matkustamiseen.

• Koulutuskokemuksesi on sama kuin lähiosallistujalla: näet kouluttajan ja esitysdiat, kuulet kouluttajan puheen ja voit esittää kouluttajalle kysymyksiä (ainoastaan aamukahvit joudut keittämään itse).

• Voit katsoa koulutuksen myös tallenteena jälkikäteen 2 viikon ajan.

Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää