Tietoturvaloukkaukset: arvioi riskit ja reagoi oikein 5.2. - valmennus

Milloin tietoturvaloukkauksesta tulee ilmoittaa viranomaisille ja rekisteröidylle? Miten arvioit ilmoituskriteerejä esimerkiksi suuren henkilömäärän tai korkean riskin osalta? Miten täyttää ilmoitusvelvollisuus oikea-aikaisesti?

Tietosuoja-asetus toi mukanaan kaikkia organisaatioita koskevan velvoitteen ilmoittaa henkilötietoihin kohdistuneista tietoturvaloukkauksista tietosuojavaltuutetulle ja rekisteröidylle, ja Suomessa ilmoitusaktiivisuus onkin ollut EU:n korkeimpia. Käytännön tilanteessa on kuitenkin usein epävarmaa, täytyykö ilmoitusta tehdä, ja jos täytyy, mitä tietoja viranomaiselle tulee ilmoittaa?

Prosessien virtaviivaistaminen ja harjoittelu on kaiken a ja o! Ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönti voi johtaa sakkoihin tai muihin hallinnollisiin seuraamuksiin ja ilmoituksen tekeminen tietoturvaloukkauksesta varmuuden vuoksi, liian matalalla kynnyksellä, voi johtaa yrityksen imagoarvon alenemiseen.

Tässä toiminnallisessa, osallistavassa koulutuksessa pääset testaamaan ja kehittämään taitojasi ilmoitusvelvollisuuden osalta simuloidussa tietoturvaloukkaustilanteessa asiantuntijoiden johdolla. Koulutuksen parasta antia ohjatun harjoituksen lisäksi on samojen ongelmien parissa työskentelevien kollegoiden tapaaminen!

Koulutuspäivän aloitamme lyhyellä teoriaosuudella, jossa käymme läpi lainsäädännön vaatimuksia tietoturvaloukkauksista ilmoittamiselle; kenelle loukkauksesta pitää ilmoittaa, missä tilanteissa sekä mitä ilmoituksen tulee sisältää. Teoriaosuuden jälkeen osallistujat pääsevät pienryhmissä käymään läpi kuvitteellista tietoturvaloukkaustapausta. Kouluttajilta voi koko harjoituksen ajan kysyä kysymyksiä ja tarvittaessa saada neuvoja.

Kouluttajina toimivat Senior Counsel Tobias Bräutigam ja Associate Milla Keller Asianajotoimisto Bird & Bird Oy:stä.

Koulutuksen alun teoriaosuus ja harjoituksen alustus tapahtuu englanniksi, mutta harjoituksen aikana kysymyksiä voi kysyä sekä suomeksi että englanniksi.

Tämä koulutus järjestetään vain lähikoulutuksena. Ilmoittaudu mukaan nopeasti, paikkoja on rajoitetusti!

Kenelle?

Koulutus on suunnattu tietosuojavastaaville sekä muille juristeille ja asiantuntijoille, jotka vastaavat tietosuoja-asioista työssään.

Ohjelma

8:30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi

9:00 Tietoturvaloukkauksista ilmoittamisen lainsäädännöllinen tausta (englanniksi)

9:45 Tehtävän esittely ja ryhmiin jakautuminen

10:15 Ohjattu ryhmätyöskentely

10:30 Tauko

10:45 Ohjattu ryhmätyöskentely jatkuu

11:30 Tehtävän yhteenveto ja kysymysten läpikäyntiä

12:00 Lounas

12:45 Tilaisuus päättyy

Kouluttajat

Milla Keller, Associate, Asianajotoimisto Bird & Bird Oy

Milla Keller työskentelee associate-juristina Bird & Birdin Helsingin toimiston Kaupalliset sopimukset ja Tietosuoja ja yksityisyyden suoja -ryhmissä. Hän avustaa asiakkaita tietosuojalainsäädännön vaatimusten noudattamisessa, mikä sisältää esimerkiksi erinäisten dokumenttien ja ohjeiden laatimista, kansainvälisiä tiedonsiirtoja, uusien teknologioiden tietosuojavaikutuksia ja markkinointia koskevien kysymysten selvitystä sekä tietosuojasopimusten laatimista ja neuvottelua. Milla on aktiivinen jäsen IAPP:ssä (International Association of Privacy Professionals), ja häneltä löytyy IAPP:n myöntämä CIPP/E-sertifikaatti.

Tobias Bräutigam, Senior Counsel, Asianajotoimisto Bird & Bird Oy

Tobias Bräutigam on yksi Euroopan johtavista tietosuoja-asiantuntijoista, ja hän vetää Bird & Birdin Helsingin toimiston Tietosuoja ja yksityisyyden suoja –ryhmää. Tobias on avustanut asiakkaitaan laajoissa GDPR-projekteissa, jotka ovat sisältäneet muun muassa globaalien tiedonhallintastrategioiden käyttöönottoa sekä paikallisen tietosuojalainsäädännön mukaisten compliance-ohjelmien kehittämistä. Ennen siirtymistään Bird & Birdille vuonna 2016 hän toimi senior legal counselina Microsoftin ja Nokian palveluksessa vastaten yritysten tietosuojasta globaalisti. Tobias on kansainvälisen IAPP:n (International Association of Privacy Professionals) eurooppalaisen lautakunnan jäsen, ja jakaa puheenjohtajuuden kokeneille tietosuoja-ammattilaisille tarkoitetussa Cambridge Privacy Forumissa. Hän toimii informaatio-oikeuden dosenttina kahdessa eri yliopistossa ja kirjoittaa säännöllisesti alan tieteellisiin julkaisuihin.

Haluatko ilmoittautua useampaan koulutukseen?
Osallistujan tiedot
 
 
   
 
Julkisen sektorin alennukseen ovat oikeutettuja osallistujat, jotka työskentelevät valtion, kunnan tai muun itsehallintoyhdyskunnan, julkisoikeudellisen yhdistyksen, julkisoikeudellisen laitoksen tai säätiön palveluksessa.
Organisaation tiedot
Lisää osallistujia samasta organisaatiosta
Muiden osallistujien tiedot


Peruutusehdot
Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. 14 vrk myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti asiakaspalveluumme. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan.
Tuotekuva

AIKA

5.2.2020 klo 9:00-12:00

 

PAIKKA

Original Sokos Hotel Presidentti, Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki

HINTA

Lähikoulutus (perushinta): 450 € + alv 24% / hlö

Koulutus toteutetaan ainoastaan lähikoulutuksena.

 

Julkisen sektorin etuhinta -20% (koodilla julkinen20)

Edilex-käyttäjän etuhinta -20% (koodilla edilex20)

Credita-käyttäjän etuhinta -20% (koodilla credita20)

Lakimiesliiton jäsenetu -20% (koodilla lakimiesliitto20)

 

Alennuskoodien alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.


Viimeinen ilmoittautumispäivä

22.1.2020


Koulutusosallistujan Edilex-etu

Koulutuksen hintaan kuuluu Edilex Peruspalvelun käyttöoikeus, joka alkaa ilmoittautumisesta ja päättyy neljä viikkoa koulutuksen jälkeen.Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Asiakaspalvelu, Edilex Pro
puh. 020 450 2040
edilexpro(at)edita.fi


Lisätietoja koulutuksesta:

Koulutussuunnittelija Jenni Hänninen
Puhelin 040 860 2248
jenni.hanninen(at)edita.fi
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää