Todistelu - Oikeudenkäymiskaaren 17 luvun kommentaari

Todistelu – Oikeudenkäymiskaaren 17 luvun kommentaari on kattava perusteos uudesta todistuslainsäädännöstä. Todistelua koskevat säännökset muuttuvat täydellisesti vuoden 2016 alusta lähtien. Muun muassa todistajien asema, oikeudet ja velvollisuudet sekä todisteiden hyödyntäminen ja todistelumenettely muuttuvat aikaisemmasta.

Oikeudenkäymiskaaren 17 luku on uudistettu kokonaisuudessaan. Uusi luku tulee voimaan 1.1.2016. Keskeisimmät säännökset todistelusta ovat entistä kattavammin uudessa oikeudenkäymiskaaren 17 luvussa. Se on tärkein todistelua koskeva säännöstö, joka tulee viittaussäännösten kautta monelta osin sovellettavaksi myös hallinto- ja erityistuomioistuimissa.

Teos käy järjestyksessä läpi kaikki OK 17 luvun pykälät voimaantulo- ja siirtymäsäännöksineen. Se on välttämätön käsikirja kaikille tuomareille, syyttäjille, lupalakimiehille ja asianajajille. Se soveltuu hyvin myös tutkijoiden käyttöön sekä oikeustieteellisen syventävien opintojen oppikirjaksi.

Tekijät

OTT, VT Jaakko Rautio toimii oikeusministeriössä lainsäädäntöneuvoksena. Hän toimi todistuslainsäädännön uudistamista valmistelleen todistelutoimikunnan jäsenenä ja sihteerinä sekä hallituksen esityksen vastuuvalmistelijana. Hän on prosessioikeuden dosentti Helsingin yliopistossa.

OTT, VT Dan Frände on Helsingin yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori. Hän toimi todistelutoimikunnan puheenjohtajana.

Hinta
92,60 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Rautio Jaakko

Frände Dan

Saatavuus Tilapäisesti loppunut
Sivuja 410
Julkaisuvuosi 2016
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-6683-2
Tuotenumero 37-6683-2
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 33.6
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää