Työaikasäännökset - käytännön käsikirja

Työaikalainsäädäntöä uudistetaan – tämän kirjan avulla on helppoa soveltaa uusia säädöksiä!

Työaikalainsäädäntöä päivitetään parhaillaan vastaamaan paremmin nykyisiä työelämän tarpeita. Lakiuudistuksessa otetaan huomioon työaikadirektiivi sekä kansainvälinen muu sääntely. Tärkeimpänä uudistuksena uusi sääntely on tuomassa mukanaan uuden joustotyöaikaa koskevan työaikajärjestelyn. Eduskunnan on tarkoitus käsitellä lakimuutokset syksyn 2018 aikana.

Työaikasäännökset - käytännön käsikirja on uutta työaikalakia käytännönläheisesti käsittelevä kommentaariteos. Kirjassa käydään läpi työaikalain sisältö ja soveltaminen oikeustapauksineen sekä työaikadirektiivi. Erityisesti kiinnitetään huomiota erilaisiin työnteon ja työajan järjestämisen muotoihin kuten työaikapankkeihin sekä muihin työaikajoustoihin. Kirjassa käsitellään myös paikallista sopimista ja peilataan työaikaa työsuojelun näkökulmasta.

Teos on suunnattu HR-asiantuntijoille, esimiehille ja muille työnantajan edustajille, lakimiehille ja työsuojeluviranomaisille.

Tekijät

Kirjoittajista varatuomari Anu-Tuija Lehto työskentelee SAK:ssa lakimiehenä ja on myös työtuomioistuimen sekä työneuvoston jäsen. Hän on perehtynyt työoikeuteen ja ihmisoikeuskysymyksiin. Lehto on jäsenenä työaikalakia valmistelevassa työryhmässä.

Matleena Engblom työskentelee perustamassaan Blackbird Oy asianajotoimistossa. Hänellä on kahdenkymmenen vuoden kokemus erilaisista lakimiestehtävistä erityisesti työ- ja virkamiesoikeuden parissa. Matleena on toiminut asianajajana kahdeksan vuotta ja työskennellyt yhteensä noin neljä vuotta tuomioistuimissa.

Lataa Konfliktit työpaikalla -opas!
Tuotekuva
Hinta
86,30 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Lehto Anu-Tuija

Engblom Matleena

Saatavuus 8/2019
Sivuja 300
Julkaisuvuosi 2019
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-7227-7
Tuotenumero 37-7227-7
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 33.44
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää