Vesioikeus

Vesioikeus on uudistunutta vesilainsäädäntöä kokonaisvaltaisesti kuvaava perusteos.

Vesioikeudella oikeustieteen alana on useita ulottuvuuksia. Se ei ole aihepiiriltään pelkästään ympäristöoikeudellinen, vaan lainsäädännön tausta on pikemmin elinkeino- ja talousoikeudellinen. Toisaalta vesioikeus on taustaltaan kansainvälistä, joten sen yhteydessä on tarpeen tarkastella myös eurooppaoikeudellisia näkökulmia.

Teos luo katsauksen vesien oikeudelliseen asemaan omistuksen ja muiden varallisuusoikeuksien kannalta sekä vesialueiden hallintasuhteiden kannalta. Se käy läpi muun muassa ennakkovalvonnan osatekijöitä, lupamenettelyä, käyttöoikeuksia ja korvauksia, jälkivalvontaa ja muutoksenhakujärjestelmää. Erityisinä vesioikeuden alueina tarkastellaan vesihuolto-oikeutta, tulvariskien hallintaa ja koskien suojelua.

Teos on tarpeellinen käsikirja kaikille ympäristöoikeuteen erikoistuneille lakimiehille sekä vesi- ja ympäristöasioista vastaaville toimihenkilöille, virkamiehille ja päätöksentekijöille. Teos soveltuu myös oppikirjaksi ympäristöoikeuden opintoihin.

Tekijä

Uuden vesilain valmistelutyössä mukana ollut emeritusprofessori Erkki J. Hollo on ympäristöoikeuden johtavia asiantuntijoita Suomessa. 

Tuotekuva
Hinta
88,40 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Hollo Erkki J.

Saatavuus Varastossa
Sivuja 540
Julkaisuvuosi 2014
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-6225-4
Tuotenumero 37-6225-4
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 33.41
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää