Yleinen rikosoikeus

Yleinen rikosoikeus -teos on systemaattinen ja kokonaisvaltainen esitys Suomen rikosoikeuden yleisistä opeista.

Teoksessa käsitellään ensi sijassa rangaistusvastuun yleisiä edellytyksiä, joihin kuuluvat muun muassa vaara, teon huolimattomuus, hätävarjelu, voimakeinojen käyttö, syyntakeettomuus ja erehdys. Kirjassa käydään läpi myös rangaistusta, konfiskaatiota ja rikoksen muita seuraamuksia koskevat oikeussäännöt. Seuraamuksia varsinaisesti koskevassa luvussa käsitellään muun muassa rangaistusasteikot yhteistä rangaistusta määrättäessä, ehdollinen rangaistus, nuorisorangaistus ja sakkorangaistukset. Kirjan havainnollisuutta lisäävät runsaat esimerkit, ja kirja soveltuukin erinomaisesti myös opetuskäyttöön.

Lainsäädäntötason muutosten lisäksi rikosoikeuden yleiset opit ovat muuttuneet vuoden 2004 jälkeen myös oikeuskäytännön kehityksen vuoksi. Edellisen painoksen vanhentuneet osuudet on uudistettu kokonaisuudessaan ajantasaisiksi.

Tekijät

Kirjan kirjoittaja Dan Frände on Helsingin yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori. Kirjan on ruotsinkielestä suomentanut OTL, FK Markus Wahlberg, jolla on pitkä kokemus rikosoikeuden tutkijana ja kääntäjänä.

Tuotekuva
Hinta
74,90 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Frände Dan

Saatavuus Varastossa
Sivuja 450
Julkaisuvuosi 2012
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 2.
ISBN
Tuotenumero 37-6129-5
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 33.5
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää