Ei mikään yhden illan juttu. Journalistien järjestäytymisen vuosisata

Suomen Journalistiliiton historia on pitkä ja moninainen. Ei mikään yhden illan juttu kertoo toimittajien yhteistoiminnasta yli sadan vuoden ajalta ja valottaa eri jäsenryhmien näkökulmasta toimintaa hyvien työehtojen puolesta, jäsenten koulutusta, tekijänoikeuksiin ja etiikkaan liittyviä kysymyksiä sekä digitalisaation vaikutuksia.

Teoksen alkuosan Aatteen miehet perustivat ammattiliiton on kirjoittanut FT Pirkko Leino-Kaukiainen. Tuolloin liitto kävi sitkeää taistelua sanomalehdentoimittajien työehtosopimuksen aikaansaamiseksi.

Toinen osa Sanomalehtimiehistä kasvoi journalistien liitto käsittelee Sanomalehtimiesten Liiton laajenemista toimitus- ja ohjelmatyöntekijöiden järjestöksi. Tämän osan on kirjoittanut VTT Leena Riska-Campbell.

Historiantutkija, FT, dosentti Pirkko Leino-Kaukiainen on tutkinut lehdistön ja sensuurin sekä kustannustoiminnan ja kirjallistumisen historiaa ja laatinut Suomen tietokirjailijoiden historian. Lisäksi hän on kirjoittanut ympäristöhistoriallisia ja paikallishistoriallisia tutkimuksia.

Historiantutkija, VTT Leena Riska-Campbell väitteli Helsingin yliopiston politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksella vuonna 2011 poliittisesta historiasta. Hänen kansainvälisen politiikan historiaan liittyvät tutkimuksensa käsittelevät kylmän sodan tiedon ja teknologian politiikkaa, erityisesti monenvälisen sillanrakennuksen ja liennytyksen viitekehyksessä.

Tuotekuva
Hinta
35,00 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Leino-Kaukiainen Pirkko

Riska-Campbell Leena

Saatavuus Varastossa
Sivuja 503
Julkaisuvuosi 2018
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-7367-0
Tuotenumero 37-7367-0
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 07
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää