Käänteinen arviointi

Uutuusteos formatiivisen arvioinnin merkityksestä oppimiskulttuurin rakentamisessa

Käänteinen arviointi keskittyy arvioinnin pedagogisen tehtävän ytimeen. Käänteisessä arvioinnissa on kyse formatiivisesta arvioinnista, jota tehdään oppimista, ei oppimisen arvostelua varten. Arvioinnilla autetaan oppilaita ottamaan vastuuta oppimisestaan, saavuttamaan yksilölliset tavoitteensa ja tulemaan merkityksellisiksi toistensa oppimiselle.

Aiheen käsittely pohjautuu käytännön kokemuksiin ja vahvoihin teoreettisiin perusteisiin. Kirjoittajan inhimillinen tarina arvioinnin kehittämisestä tarjoaa tukea niin opettajan omalle ammatilliselle kasvulle kuin oppilaiden itseohjautuvuuteen ohjaamiseen. Sekä yksilön että koko oppivan yhteisön kannalta on tärkeää, ettei arvioinnilla tueta yhdenkään oppilaan käsitystä synnynnäisestä erinomaisuudesta. Kun arvioinnilla ohjataan lapsia ja nuoria katsomaan oppimistaan growth mindset -mallin kautta, virheet ovat luonnollinen ja välttämätön osa oppimista.

Marika Toivola on suomalaisen käänteisen oppimisen ja arvioinnin pioneeriopettaja ja tutkija. Hänen aiempiin julkaisuihinsa kuuluu mm. käänteistä oppimista käsittelevä teos Flipped Learning – Käänteinen oppiminen (2017).

Kirja ilmestyy tammikuussa 2019.

Tuotekuva
Hinta
39,00 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Toivola Marika

Saatavuus 1/2019
Sivuja 100
Julkaisuvuosi 2018
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-7377-9
Tuotenumero 37-7377-9
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 38
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää