Kekkosen kynästä. Diagnoosi Suomesta

Professori Jukka Kekkonen on puhunut näkyvästi vuosikymmenien ajan oikeusvaltion periaatteiden ja demokratian puolesta tilanteessa, jossa hyvinvoivan yläluokan ja tulotasoltaan alimpien kerrostumien välille on repeämässä kuilu.

Hallitusohjelmien sitovuus on lisääntynyt ja niihin kirjattuja ideologisia tavoitteita ajetaan jääräpäisesti läpi. Tämä on johtanut hyvinvointivaltion rapauttamiseen askel askeleelta. Samalla oikeusvaltion tärkeimmät periaatteet ovat joutuneet vaakalaudalle. Demokratiaa kaventavia muutoksia ei ole kuitenkaan nostettu yhteiskunnalliseen keskusteluun, johon poliittinen eliitti on suhtautunut torjuvasti ja akateemisia asiantuntijoita avoimesti vähätellen.


Teokseen kootut tekstit piirtävät terävän - ja samalla karun - kuvan 2000-luvun yhteiskunnallista muutoksista Suomessa.

Jukka Kekkonen (s. 1953) on helsinkiläinen oikeustieteen tohtori ja oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Helsingin yliopistossa. Hän on osallistunut vuosikymmenien ajan aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun demokratian, oikeusvaltion ja koulutuspolitiikan kysymyksistä.


Kekkonen on julkaissut lukuisia teoksia oikeusvaltiosta ja sen historiasta. Hänen tutkimuksensa (2016) poliittisesta väkivallasta Espanjan ja Suomen sisällissodissa julkaistaan englanniksi ja espanjaksi.

Tuotekuva
Hinta
25,00 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Kekkonen Jukka

Saatavuus Varastossa
Sivuja 336
Julkaisuvuosi 2019
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-7520-9
Tuotenumero 37-7520-9
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 04
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää