Kurdistan itsenäisyyden kynnyksellä?

Lähi-idän alkuperäiskansoihin kuuluvat kurdit ovat eläneet Kurdistanissa tuhansia vuosia. Historian saatossa he ovat kärsineet suurvaltojen keskinäisistä konflikteista ja sopimuksista. Kurdikysymyksestä tuli jäätynyt konflikti ensimmäisen maailmansodan aikoihin Ottomaanien imperiumin hajotessa. Toista maailmansotaa seurannut kylmä sota on ohi. Nyt on aika tarttua ratkaisematta jääneisiin ongelmiin, joista kurdikysymys on haastavimpia.

Itsenäisyytensä puolesta taistelevan kansan kohtalo sai uuden käänteen Persianlahden sodan jälkeen parikymmentä vuotta sitten. Arabikevät Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa sekä sosiaalisen median kasvava suosio vaikuttavat myös Kurdistanin eri osissa.

Kurdikysymys on kuin umpisolmu, jonka avaaminen rauhoittaisi poliittisen ilmapiirin Turkissa, Iranissa, Irakissa ja Syyriassa.

Keitä ovat kurdit? Mitä tarkoitetaan kurdikysymyksellä? Mitä yhteistä ja eroja on kurdeilla ja suomalaisilla? Miksi Lähi-idän neljänneksi suurin kansa ei ole pystynyt perustamaan omaa valtiota? Tapahtuuko se tulevaisuudessa? Kirjassa seikkaillaan kurdien historian ja kulttuurin parissa ja etsitään vastauksia suomalaisia lukijoita askarruttaviin kysymyksiin.

Tuotekuva
Hinta
29,00 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Koivunen Kristiina

Nehri Welat

Saatavuus Varastossa
Sivuja 384
Julkaisuvuosi 2013
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-6420-3
Tuotenumero 37-6420-3
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 98.11
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää