Lumoava Helsinki - 200 luontoelämystä

Tiedätkö, missä harmaahaikarat pesivät? Entä mistä löydät harvinaisen vanhat hiidenkirnut, Aarnipadan ja Rauninmaljan? Tämä kirja esittelee 200 lumoavaa kohdetta Helsingissä. Mukana ovat Helsingin merkittävimmät luontokohteet, kuten Vanhankaupunginlahden kansainvälisesti arvokas kosteikko ja Keskuspuiston laajat metsät sekä useimmille ennestään tutut alueet, esimerkiksi Seurasaari ja Suomenlinna.

Kirja johdattaa lukijansa monille vähemmän tunnetuille mutta silti yhtä kiehtoville paikoille. Mikä parasta, useat kohteet löytyvät yllättävän läheltä ja ovat helposti saavutettavissa.

Helsingin luonto on monipuolista ja vaihtelevaa: kallioista merenrantaa, rantaniittyä, kosteikkoa, lehtoa, aarnimetsää ja jopa suota. Maisemat ovat monin paikoin upeat ja eläin- ja kasvilajisto on runsasta. Kirja auttaa lukijaa löytämään kaupunkiluonnon arvokkaat luontoalueet sekä pienet yksittäiset kohteet jopa aivan keskustan tuntumasta.

Kirjassa esitellään valtaosa Helsingin luonnonsuojelualueista, suojeltaviksi esitetyistä kohteista ja suojelluista luontotyypeistä, lähes kaikki luonnonmuistomerkit sekä valikoima geologisia kohteita, perinneympäristöjä, puistoja ja viheralueita.
Antoisia elämyksiä Helsingin lumoavassa luonnossa!

Katso lehdistötiedote: lehdistötiedote

Katso artikkeli: Suomen Luonto, NYT-liite 5.5.2017, NYT-liite 5.5.2017 s. 2, VÄRTSI - Värstilan verkkolehtimtv.fi: Helsingin monipuoliset luontokohteet

Hinta
25,00 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Helimäki Jussi (toim.)

Saatavuus Varastossa
Sivuja 250
Julkaisuvuosi 2017
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-7180-5
Tuotenumero 37-7180-5
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 56.8
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää