Merikasarmin tarina

Merikasarmin tarinan pääosassa on helsinkiläinen 200-vuotias kaunotar, Katajanokan kasarmi. Tämä Carl Ludvig Engelin piirtämä ja vuonna 1819 käyttöönotettu rakennus tehtiin alun perin venäläisen jalkaväen tarpeisiin.

Myöhemmin käyttäjänä on ollut niin keisarillisen Venäjän kuin itsenäisen Suomen laivasto. Kasarmin tiloihin on kaavailtu vuosikymmenten mittaan työ- ja ojennuslaitosta sekä sairaala. Sitä on ehdotettu niin sotamuseon kuin taidemuseon käyttöön. 1980-luvun jälkipuoliskolta kasarmi on toiminut ulkoministeriön päärakennuksena.

Merikasarmiin kiteytyy koko Katajanokan itäkärjen historia tekijöineen. Rakennuksen pitkään tarinaan mahtuu monen maan matruuseja, sisällissodan punavankeja, telakan levyseppiä ja ulkoministeriön diplomaatteja, miehiä Mannerheimistä Molli-Jori Malmsténiin ja Marokon Kauhusta Venäjän keisariin.

Kirja-arvio, Satakunnan Kansa: Merikasarmin historia ulottuu Suuren Pohjan sodan ajasta Engeliin, Georg Malmsténiin, Valmetiin ja ulkoministeriöön

Helsingin Sanomat: Kun helsinkiläiset kyllästyivät majoittamaan venäläissotilaita, autiolle Katajanokalle rakennettiin kaupungin suurin rakennus – Nyt ulkoministeriön Merikasarmi joutuu jättiremonttiin

Kirjassa on englanninkielinen tiivistelmä sekä kuvatekstit.

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tuotekuva
Hinta
47,00 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Paloposki Jyrki

Saatavuus Varastossa
Sivuja 250
Julkaisuvuosi 2018
Julkaisija
Painos
ISBN 978-951-37-7409-7
Tuotenumero 37-7409-7
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 92.7
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää