Siedätystä johtamisallergiaan! Vastuullinen johtajuus itseohjautuvuuden ja luovuuden tukena työelämässä

Aikamme työelämälle on tyypillistä työntekijöiden ja tiimien itsenäisen työskentelyn, vastuun ja vapauden lisääminen organisaatioissa. Itseohjautuvuus tukee parhaimmillaan organisaatiossa toimivien työntekijöiden luovuutta, mutta pahimmillaan se kuormittaa työtä.

Luovuutta mahdollistavat itseohjautuvuuteen pohjautuvat ratkaisut eivät piile johtamattomuudessa tai hierarkiattomuudessa, vaan työpaikkojen vastuullisessa, työntekijälähtöisessä ja valmentavassa johtamiskulttuurissa. Johtaminen nykyajan työelämässä ei ole menettämässä merkitystään, vaan sen uudet muodot edistävät vastuullisesti sekä yksilöiden hyvinvointia että organisaatioiden kilpailukykyä. 

Teos tuo esille viimeaikaiseen tutkimukseen ja hyväksi havaittuihin käytäntöihin perustuen, mitä vastuullinen johtajuus organisaatioissa tarkoittaa. Kirjassa osoitetaan, miten itseohjautuvuuden tukeminen oikealla tavalla edistää työntekijöiden luovaa toimintaa ja poistaa riskin liiallisen kuormituksen ja laiminlyödyksi tulemisen kokemuksesta.

Teos soveltuu oppimateriaaliksi kauppatieteiden, kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen sekä organisaatiotutkimuksen ja -käyttäytymisen opintoihin. Se on hyödyllistä luettavaa myös johtajille, työelämän kehittäjille, esimiehille ja tutkijoille.

Jyväskylän yliopiston tiedote: Sie­dä­tys­tä joh­ta­mi­sal­ler­gi­aan! – uusi teos työ­elä­män tar­pei­siin

Radio Suomi Jyväskylä: Itseohjautuvuus ei saa työntää työntekijää tuuliajolle

Kirjailijahaastattelu Helsingin Kirjamessuilla 26.10.2019

Tuotekuva
Hinta
32,00 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Collin Kaija

Lemmetty Soila (toim.)

Saatavuus Varastossa
Sivuja 339
Julkaisuvuosi 2019
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-7582-7
Tuotenumero 37-7582-7
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 69.11
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää