Hoitajana mielenterveys- ja päihdetyössä

Sosiaali- ja terveydenhuollossa kohdataan kaikissa toimintaympäristöissä ihmisiä, joilla on mielenterveys- ja päihdehäiriöitä. Teoksessa kerrotaan, millaista on käytännön työskentely mielenterveys- ja päihdehäiriöiden parissa. Arkinen työ sisältää monitieteiseen havainnointiin perustuvaa toimintaa, jossa hoitotyöntekijä toimii hoitotyön asiantuntijana.

Kirjassa lähdetään liikkeelle mielenterveys- ja päihdehoitotyöhön liittyvästä tutkimustiedosta, laeista, etiikasta ja asenteista. Siinä kuvataan muun muassa mielenterveys- ja päihdehäiriöiden yhteisesiintyvyyttä ja sitä, miten eri päihteet esiintyvät yhdessä mielenterveyshäiriöiden kanssa. Mikä on hoitotyöntekijän rooli nopeasti vaihtuvissa hoitotyön tilanteissa? Millainen on turvallinen ja työssä jaksamiseen kannustava työote?

Tähän teokseen on koottu monipuolista teoreettista tietoa ja käytännön osaamista ihmisen kokonaisvaltaisesta kohtaamisesta ja hoitamisesta. Teos sopii hyvin alan opiskelijalle, työhön perehdytettävälle työntekijälle tai kollegalle.

OPS 2018: Kirja soveltuu Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalaan.

Tutustu sisällysluetteloon.

Kirja on saatavana myös e-kirjana.

"Sopii sekä oppikirjamaiseksi perusteokseksi vastavalmistuneelle että kokeneemmalle konkarille herättelijäksi ja perusasioiden muistuttajaksi. Lisäarvoa kirjan sisältökokonaisuuteen tuo aiheen tarkastelu eettisestä ja juridisesta näkökulmasta."
Sairaanhoitaja-lehti 8/2016

"Kokonaisuutena Holmbergin kirja haastaa kokeneenkin mielenterveys- ja päihdehoidon sairaanhoitajan pohtimaan asioita eri näkökulmista ja miettimään omia toimintatapoja. Voi vain kuvitella, kuinka paljon hoitotyön opiskelija ammentaa tietoa tästä kirjasta."
Tiimi Päihdetyön erikoislehti 1/2017

Kouluttaja, tietokirjailija ja sairaanhoitaja (ylempi AMK) Jan Holmberg toimii asiantuntijana valtakunnallisissa ja kansainvälisissä terveysalan kehittämishankkeissa. Hän on erikoistunut mielenterveys- ja päihdetyön kehittämiseen. Häneltä on ilmestynyt useita artikkeleita ja kolumneja eri ammattilehtiin ja hänen asiantuntemustaan on käytetty kansainvälisissä hankkeissa, seminaareissa ja koulutuksissa. Tämän lisäksi Holmberg työskentelee käytännön potilastyössä erilaisissa psykiatrisissa yksiköissä ja on toiminut hoitotyön opiskelijoiden ohjaajana. Holmbergin blogi.

Hinta
49,40 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Holmberg Jan

Saatavuus Varastossa
Sivuja 230
Julkaisuvuosi 2016
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-6656-6
Tuotenumero 37-6656-6
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 59.567
"Sopii sekä oppikirjamaiseksi perusteokseksi vastavalmistuneelle että kokeneemmalle konkarille herättelijäksi ja perusasioiden muistuttajaksi. Lisäarvoa kirjan sisältökokonaisuuteen tuo aiheen tarkastelu eettisestä ja juridisesta näkökulmasta."  Sairaanhoitaja-lehti 8/2016

"Kokonaisuutena Holmbergin kirja haastaa kokeneenkin mielenterveys- ja päihdehoidon sairaanhoitajan pohtimaan asioita eri näkökulmista ja miettimään omia toimintatapoja. Voi vain kuvitella, kuinka paljon hoitotyön opiskelija ammentaa tietoa tästä kirjasta."  Tiimi Päihdetyön erikoislehti 1/2017Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää