Parantamisen ja hoitamisen etiikka

Parantamisen ja hoitamisen etiikan päämäärä on potilaan hyvä. Hyvän tekeminen edellyttää eettistä harkintaa erilaisissa tilanteissa. Millaisia velvollisuuksia potilaalla on? Kuuluuko päihdeäiti pakkohoitoon? Voiko hoitohenkilökunta kieltäytyä tehtävistä, jotka uhkaavat omaa henkeä?

Teos tarjoaa tuoreita näkökulmia niin eettisiin ikuisuuskysymyksiin kuin kehityksen tuomiin uusiinkin ongelmiin: muun muassa aborttiin, eutanasiaan, seulontatutkimuksiin, medikalisaatioon, priorisointiin ja vaihtoehtohoitoihin. Kirjassa käydään läpi myös etiikan teoriat sekä ammatti- ja tutkimusetiikan perusteet.

Parantamisen ja hoitamisen etiikka kannustaa lukijaa perustelemaan omia eettisiä kantoja. Se sopii yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille sekä ammattilaisille, jotka haluavat osallistua ajankohtaiseen keskusteluun.

Pekka Louhiala, LT, PhD, on yliopistonlehtori Helsingin yliopiston kansanterveystieteen laitoksella. Veikko Launis, FT, on lääketieteellisen etiikan professori Turun yliopiston kliinisellä laitoksella.

Hinta
53,60 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Louhiala Pekka

Launis Veikko

Saatavuus Varastossa
Sivuja 233
Julkaisuvuosi 2009
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-5355-9
Tuotenumero 37-5355-9
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 59.01
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää