Sähköiset todisteet oikeudenkäynnissä 5.11. - webinaari

Mitä seikkoja tulee huomioida sähköisiä todisteita käytettäessä? Minkälaisia sähköisiä todisteita on olemassa ja mitä eri ominaisuuksia niillä on? Miten sähköisten todisteiden esittäminen eroaa perinteisten todisteiden esittämisestä?

Sähköisiä asiakirjoja hyödynnetään enenevissä määrin kaikissa oikeudenkäynneissä todisteina, eikä sähköisten todisteiden käyttö enää rajoitu tietoverkkorikosten käsittelyyn. Sähköisten todisteiden tyypit ja ominaisuudet kuitenkin eroavat monella tapaa perinteisistä todisteista, kuten asiakirjoista ja esineistä.

Digimaailmassa lisäksi todisteiden alkuperäisyys ja luotettavuus nousee erikseen arvioitavaksi asiaksi. Dataa voi väärentää ja manipuloida nykyään niin helposti, että todisteiden aitoutta voi olla vaikea tai jopa mahdoton määrittää tarkastelun perusteella. Sähköisiin todisteisiin ja niiden esittämiseen voi liittyä myös todisteiden valintaongelmia sekä laitteisto- ja ohjelmasidonnaisuutta, mikä voi hankaloittaa todisteiden esittämistä tuomioistuimessa.

Kahden tunnin webinaarissamme käsitellään tutkijatohtori Juhana Riekkisen johdolla sähköisten todisteiden elinkaarta niiden hankkimisesta esittämiseen oikeudenkäynnissä. Koulutuksessa käydään läpi erilaisia sähköisiä todisteita, niiden ominaisuuksia, alkuperää sekä luotettavuutta. Tämän koulutuksen jälkeen sinulla on kattava kuva sähköisistä todisteista ja tiedät, mitä asioita sinun tulee huomioida, kun oikeudenkäynnissä esitetään sähköisiä todisteita.

Ohjelma

12:45 Webinaariympäristö aukeaa

13:00 Sähköiset todisteet oikeudenkäynnissä

  • Erilaiset sähköiset todisteet ja niiden ominaisuudet
  • Miten varmistaa sähköisten todisteiden alkuperäisyys ja luotettavuus?
  • Sähköisten todisteiden hankinta ja esittäminen
  • Miten todisteiden arviointi muuttuu sähköisten todisteiden yleistyessä?

15:00 Webinaari päättyy

Kouluttajat

Juhana Riekkinen, tutkijatohtori, OTT, VT

Juhana Riekkinen työskentelee opetus- ja tutkimustehtävissä Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnassa. Hänen vuonna 2019 julkaistu väitöstutkimuksensa käsittelee sähköisiin todisteisiin liittyviä kysymyksiä prosessioikeuden ja oikeusinformatiikan perspektiiveistä. Väitöskirjansa ohella Riekkinen on tarkastellut erilaisia todisteluun liittyviä kysymyksiä useissa tieteellisissä artikkeleissa, ja hänellä on kokemusta sekä kansallisista että kansainvälisistä luennointi- ja koulutustehtävistä.

Haluatko ilmoittautua useampaan koulutukseen?
Osallistun*
Osallistujan tiedot
 
 
   
 
Julkisen sektorin alennukseen ovat oikeutettuja osallistujat, jotka työskentelevät valtion, kunnan tai muun itsehallintoyhdyskunnan, julkisoikeudellisen yhdistyksen, julkisoikeudellisen laitoksen tai säätiön palveluksessa.
Organisaation tiedot
Lisää osallistujia samasta organisaatiosta
Muiden osallistujien tiedot


Peruutusehdot
Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. 14 vrk myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti asiakaspalveluumme. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan.
Tuotekuva

AIKA

5.11.2019 klo 13:00-15:00


PAIKKA

Koulutus toteutetaan webinaarina

Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 2 vkoa koulutuksen jälkeen.

HINTA

Webinaari: 250 € + alv 24% / hlö

Lisäosallistujat samasta organisaatiosta 99 € + alv 24 % / hlö


Julkisen sektorin etuhinta -20 %

Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %

Credita-käyttäjän etuhinta -20 %

Lakimiesliiton jäsenetu -20 %


(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

KOULUTTAJA

Juhana Riekkinen, tutkijatohtori, OTT, VT, Lapin yliopisto
VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ

22.10.2019


Lisätietoja ilmoittautumisesta: 

Edilex Pro -asiakaspalvelu
puh. 020 450 2040
edilexpro(at)edita.fi


Lisätietoja koulutuksesta:


Koulutussuunnittelija Jenni Hänninen
Puhelin 040 860 2248
jenni.hanninen(at)edita.fi

Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää