Talousosaaja 1. Tuloksellinen toiminta Digikirja, organisaatiolisenssi

Talousosaaja on merkonomiopintoihin suunnattu uusi taloushallinnon digitaalinen oppimateriaali, joka noudattaa uusia opetussuunnitelman perusteita. Talousosaaja 1 sisältää kannattavuuslaskennan perusteet, ja se on suunniteltu Liiketoiminnan perustutkinnon 2018 mukaiseen tutkinnon osaan Tuloksellinen toiminta. Materiaali soveltuu kuitenkin kaikille, jotka haluavat kerrata tai opiskella taloushallinnon perusasioita digitaalisesti.

Materiaalissa käydään läpi organisaation rahavirtojen tunnistaminen, rahavirtojen käsittely kirjanpidossa, toiminnan tuottojen ja kustannusten selvittäminen sekä liiketoiminnan lainalaisuuksien havainnointi. Materiaaliin sisältyy lisäksi yrityksen liiketoimintamallin mukaisen kustannusrakenteen selvittäminen, toiminnan kannattavuuteen vaikuttavien tekijöiden huomioiminen liiketoiminnassa sekä toiminnan suunnittelu ja analysointi laskelmien ja tunnuslukujen avulla.

Talousosaaja esittelee yrityksen talouden lainalaisuudet ytimekkäästi ja käytännöllisesti. Teoriaa havainnollistetaan animaatioiden, esimerkkien ja monipuolisten tehtävien sekä kuvitteellisen yrityksen tarinan avulla. Tarina on sekä luettavissa että kuunneltavissa. Aineisto sisältää runsaasti erilaisia harjoituksia, sekä Excel-pohjaisia että digitaalisia harjoituksia, joista opiskelija saa välittömästi palautteen. Digikirjasta löytyvät myös kaikkien Excel-tehtävien ratkaisut. Materiaali sisältää lisäksi valmiit laskelmapohjat liiketoimintamallin vaatimien laskelmien tekemiseen.

Myöhemmin ilmestyvässä Talousosaaja 2:ssa tuodaan mukaan taloushallinnon järjestelmät sekä laajennetaan käsittelyä monipuolisemmin erilaisiin liiketapahtumiin, alv:n käsittelyyn ja palkkakirjauksiin. Talousosaaja 2 on suunnattu erityisesti tutkinnonosiin Kirjanpito ja Tilinpäätöskirjaukset.

Tutustu Talousosaaja 1:n esittelyversioon. Kokonaiseen digikirjaan pääset tutustumaan, kun tilaat Opettajan koekäytön yllä olevasta painikkeesta.

Talousosaaja 1 kattaa seuraavat aihealueet:

1 Liiketoimintamalli ja yrityksen rahavirrat
2 Miksi rahavirtoja suunnitellaan ja seurataan?
3 Liiketapahtumista kirjanpidoksi
4 Tuloslaskennan ajallinen toteutus
5 Tuloslaskelma ja tase
6 Kannattavuuden osatekijät ja liiketapahtumien suunnittelu
7 Kannattavuuden analysointi ja toiminnan tunnusluvut.

Monipuolinen digikirja on aina mukana

Digikirjan tehtävät ovat interaktiviisia, ja opiskelija saa heti palautteen osaamisestaan. Digikirjassa on hakutoiminto, ja siihen voi tehdä korostuksia ja muistiinpanoja. Tekemäsi muistiinpanot ja korostukset näkyvät aina, vaikka vaihtaisit käyttämääsi laitetta. Voit käyttää digikirjaa millä tahansa laitteella, jossa on yhteys internetiin. Tekstit toimivat myös offline-tilassa.

Digikirjat toimivat parhaiten yleisimpien selainten (Google Chrome, Mozilla Firefox ja Safari) ajantasaisilla versioilla.

Tutustu digikirjan käyttöohjeisiin.

Organisaatiolisenssin käyttö

Organisaatiolisenssi on toistaiseksi voimassa oleva kestotilaus, johon voit ostaa haluamasi määrän käyttöoikeuksia. Organisaatiolisenssin hinta on 20,60 euroa/käyttöoikeus/vuosi. Tilaus laskutetaan 12 kk välein. Tilauksen irtisanominen on tehtävä kirjallisesti viimeistään kahden viikon kuluessa seuraavan laskutuskauden laskun saapumisesta.

Käyttöoikeuksia hallinnoidaan käyttöoikeuskoodin avulla. Yksi käyttöoikeus kiinnittyy aina tilaajalle (pääkäyttäjälle), ja loput käyttöoikeudet hän voi jakaa haluamilleen henkilöille. Käyttöoikeuksia voi siirtää joustavasti käyttäjältä toiselle.

Näin otat käyttöön organisaatiolisenssin:

1. Valitse haluamasi määrä digikirjoja. Lisää digikirja ostoskoriin.
2. Maksa tilauksesi verkkopankki- tai luottokorttimaksulla. Tilaukselle ei tule muita kuluja. Laskulla maksettaessa laskutuslisä on 4 euroa.
3. Täytä kenttiin omat tietosi, vaikka maksaja olisikin joku muu (sähköpostiosoite on käyttäjätunnuksesi, jolla pääset kirjautumaan digikirjaan).
4. Päätettyäsi tilauksen saat sähköpostiisi salasanan, jolla pääset kirjautumaan omaan profiiliisi (tarkista roskapostikansio, jos viesti ei tule heti).
5. Löydät ostamasi digikirjat heti Omat tuotteet -näkymästä.
6. Jos tilauksessa on useita käyttöoikeuksia, saat sähköpostiisi ohjeet käyttöönotosta ja käyttöoikeuskoodin, jolla kukin käyttäjä voi itse aktivoida käyttöoikeuden ja ottaa digikirjan käyttöön.

Vinkkejä

- Vaihda salasana helposti muistettavaksi Omat tiedot -näkymässä.

- Jos olet laitteen ainoa käyttäjä, tee Omat tuotteet -näkymästä kirjanmerkki ja täppää kohta "Muista kirjautuminen", kun kirjaudut sisään seuraavan kerran.

- Ongelmatilanteissa kannattaa tutustua Usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tuotekuva
Hinta
18,30 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Kettunen Maria

Rahikainen Jyrki

Saatavuus Saatavilla
Sivuja 0
Julkaisuvuosi 2018
Julkaisija
Painos
ISBN 978-951-37-7404-2
Tuotenumero 37-7404-2
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 69.21

Kiinnostaako Talousosaaja 1 -materiaalin monipuoliset mahdollisuudet opetustyössä? Katso vinkit digikirjan käyttöön ja miten materiaalia voi käyttää opetustyössä. 

Talousosaaja 1 -webinaaritallenne 11.4.2019.

Webinaarin sisältö on seuraava:

Näin käytät Editan digikirjaa – tuottaja Jenni Turunen

Talousosaaja 1 -digikirjan monipuoliset mahdollisuudet opetuksessa – oppikirjailija Jyrki Rahikainen

Digikirjan erilaiset lisenssityypit – tuottaja Jenni Turunen

Katso webinaaritallenne 
tästä.

ORGANISAATIOLISENSSI

Organisaatiolisenssi on toistaiseksi voimassa oleva kestotilaus, johon voit ostaa haluamasi määrän käyttöoikeuksia. Organisaatiolisenssin hinta on ilmoitettu per käyttöoikeus/vuosi. Tilaus laskutetaan 12 kk välein. Tilauksen irtisanominen on tehtävä kirjallisesti viimeistään kahden viikon kuluessa seuraavan laskutuskauden laskun saapumisesta.

Käyttöoikeuksia hallinnoidaan käyttöoikeuskoodin avulla. Yksi käyttöoikeus kiinnittyy aina tilaajalle (pääkäyttäjälle), ja loput käyttöoikeudet hän voi jakaa haluamilleen henkilöille. Lisenssin voimassaoloaikana käyttöoikeuksia voi siirtää joustavasti käyttäjältä toiselle.

Huom! Jos pääkäyttäjänä et ole aineiston loppukäyttäjä, ole yhteydessä asiakaspalveluumme: lisäämme tilaukseen yhden käyttöoikeuden.
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää