Tapaturma- ja ammattitautivakuutus 2016

Tapaturma- ja ammattitautivakuutus 2016 -teos tarjoaa kattavan tiedon alueen sääntelystä uuden lainsäädännön voimaantultua. Työtapaturmavakuutus- ja ammattitautilainsäädäntö on uudistettu kokonaisuudessaan vuoden 2016 alusta lähtien.

Työntekijöitä ja muita yrittäjiä koskevan tapaturmavakuutuksen kokonaisuudistuksen lisäksi maatalousyrittäjien ja apurahansaajien työtapaturmia ja ammattitauteja koskeva lainsäädäntö on uudistettu. Kyseessä on erittäin iso uudistus, jonka myötä lainsäädäntöä on muutettu vastaamaan työelämän muuttuneita olosuhteita ja perustuslain nykylainsäädännölle asettamia tavoitteita. Edellinen tapaturmavakuutuslaki oli vuodelta 1948.

Lakikokoelma sisältää kaiken keskeisen tapaturmia, ammattitauteja ja muita vahinkotapahtumia koskevan sääntelyn. Teokseen on koottu kaikki kokonaisuudistuksen myötä muuttunut ja lisääntynyt työtapaturmia ja ammattitauteja koskeva lainsäädäntö, minkä lisäksi siinä on omat osionsa mm. liikenne-, potilas- ja rikosvahingoille, sosiaalihuollon ja muiden erityisryhmien tapaturmia koskevalle sääntelylle sekä tapaturmien hallintoa koskeville keskeisille säännöksille. Edelleen on huomioitu tapaturmavakuutuksen suhde muihin korvauksiin, terveydenhoidon velvollisuudet sekä keskeinen EU-lainsäädäntö.

Koska vanhaa tapaturmavakuutuslakia ja ammattitautilakia sovelletaan vielä ennen 1.1.2016 sattuneisiin vahinkotapahtumiin, tältä osin myös vanhat säädökset on otettu mukaan teokseen. Tämän ansiosta lakikokoelma sisältää kaiken relevantin asiaa koskevan ja käytännössä tarvittavan tapaturmia ja ammattitauteja koskevan lainsäädännön, mikä tekee teoksesta ensiarvoisen tärkeän työvälineen asiaa koskevan lainsäädännön soveltajalle.

Tuotekuva
Hinta
82,20 € (sis. alv 10 %)
Tekijä
Saatavuus Varastossa
Sivuja 431
Julkaisuvuosi 2016
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-6851-5
Tuotenumero 37-6851-5
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 33.44
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää