Tehoa tietoturvaloukkausten selvittämiseen – käytännön koulutus 11.9.

Miten toimit henkilötietojen tietoturvaloukkaustilanteessa? Mille tahoille ilmoitat tilanteesta ja miten? Miten arvioit ilmoituskriteerejä esimerkiksi suuren henkilömäärän tai korkean riskin osalta?

Tietosuoja-asetus toi mukanaan kaikkia organisaatioita koskevan velvoitteen ilmoittaa henkilötietoihin kohdistuneista tietoturvaloukkauksista tietosuojavaltuutetulle, ja Suomessa ilmoitusaktiivisuus onkin ollut EU:n korkeimpia. Käytännön tilanteessa on kuitenkin usein epävarmaa, täytyykö ilmoitusta tehdä, ja jos täytyy, mitä tietoja viranomaiselle tulee ilmoittaa?

Tässä toiminnallisessa, osallistavassa koulutuksessa pääset testaamaan ja kehittämään taitojasi ilmoitusvelvollisuuden osalta simuloidussa tietoturvaloukkaustilanteessa asiantuntijoiden johdolla. Koulutuksen parasta antia käytännön kokemuksen lisäksi on samoissa asioissa työskentelevien/samojen ongelmien parissa työskentelevien kollegoiden tapaaminen!

Koulutuspäivän aloitamme lyhyellä teoriaosuudella, jossa käymme läpi ilmoitusvelvollisuutta tietoturvaloukkausten osalta; kenelle loukkauksesta pitää ilmoittaa, missä tilanteissa sekä mitä ilmoituksen tulee sisältää. Teoriaosuuden jälkeen osallistujat pääsevät pienryhmissä käymään läpi kuvitteellista tietoturvaloukkaustapausta. Kouluttajilta voi koko harjoituksen ajan kysyä kysymyksiä ja tarvittaessa saada neuvoja.

Kouluttajina toimivat Senior Counsel Tobias Bräutigam ja Associate Milla Keller Asianajotoimisto Bird & Bird Oy:stä.

Tämä koulutus järjestetään vain lähikoulutuksena. Ilmoittaudu mukaan nopeasti, paikkoja on rajoitetusti!

Kenelle?

Koulutus on suunnattu tietosuojavastaaville sekä muille tietosuoja-asioista vastaaville henkilöille.

Ohjelma

8:30 Ilmoittautuminen, aineiston jako ja aamukahvi

9:00 Tietoturvaloukkauksista ilmoittamisen lainsäädännöllinen tausta

9:45 Tehtävän esittely ja ryhmiin jakautuminen

10:15 Ohjattu ryhmätyöskentely

10:30 Tauko

10:45 Ohjattu ryhmätyöskentely jatkuu

11:30 Tehtävän yhteenveto ja kysymysten läpikäyntiä

12:00 Lounas

12:45 Tilaisuus päättyy

 

Kouluttajat

Tobias Bräutigam, Senior Counsel, Asianajotoimisto Bird & Bird Oy

Tobias Bräutigam on yksi Euroopan johtavista tietosuoja-asiantuntijoista, ja hän vetää Bird & Birdin Helsingin toimiston Tietosuoja ja yksityisyyden suoja –ryhmää. Tobias on avustanut asiakkaitaan laajoissa GDPR-projekteissa, jotka ovat sisältäneet muun muassa globaalien tiedonhallintastrategioiden käyttöönottoa sekä paikallisen tietosuojalainsäädännön mukaisten compliance-ohjelmien kehittämistä. Ennen siirtymistään Bird & Birdille vuonna 2016 hän toimi senior legal counselina Microsoftin ja Nokian palveluksessa vastaten yritysten tietosuojasta globaalisti. Tobias on kansainvälisen IAPP:n (International Association of Privacy Professionals) eurooppalaisen lautakunnan jäsen, ja jakaa puheenjohtajuuden kokeneille tietosuoja-ammattilaisille tarkoitetussa Cambridge Privacy Forumissa. Hän toimii informaatio-oikeuden dosenttina kahdessa eri yliopistossa ja kirjoittaa säännöllisesti alan tieteellisiin julkaisuihin.

Milla Keller, Associate, Asianajotoimisto Bird & Bird Oy

Milla Keller työskentelee associate-juristina Bird & Birdin Helsingin toimiston Kaupalliset sopimukset ja Tietosuoja ja yksityisyyden suoja -ryhmissä. Hän avustaa asiakkaita tietosuojalainsäädännön vaatimusten noudattamisessa, mikä sisältää esimerkiksi erinäisten dokumenttien ja ohjeiden laatimista, kansainvälisiä tiedonsiirtoja, uusien teknologioiden tietosuojavaikutuksia ja markkinointia koskevien kysymysten selvitystä sekä tietosuojasopimusten laatimista ja neuvottelua. Milla on aktiivinen jäsen IAPP:ssä (International Association of Privacy Professionals), ja häneltä löytyy IAPP:n myöntämä CIPP/E-sertifikaatti.

Haluatko ilmoittautua useampaan koulutukseen?
Osallistun*
Osallistujan tiedot
 
 
   
 
Julkisen sektorin alennukseen ovat oikeutettuja osallistujat, jotka työskentelevät valtion, kunnan tai muun itsehallintoyhdyskunnan, julkisoikeudellisen yhdistyksen, julkisoikeudellisen laitoksen tai säätiön palveluksessa.
Organisaation tiedot
Lisää osallistujia samasta organisaatiosta
Muiden osallistujien tiedot


Peruutusehdot
Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. 14 vrk myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti asiakaspalveluumme. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan.
Tuotekuva

AIKA

11.9.2019 klo 9:00-12:00

 

PAIKKA

Crowne Plaza Helsinki-Hesperia, Mannerheimintie 50, Helsinki

HINTA

Lähikoulutus: 450 € + alv. 24% /hlö
Koulutus toteutetaan ainoastaan lähikoulutuksena.

Julkisen sektorin etuhinta -20 %

Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %

Credita-käyttäjän etuhinta -20 %

Lakimiesliiton jäsenetu -20 %


(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)


Viimeinen ilmoittautumispäivä

28.8.2019


Koulutusosallistujan Edilex-etu

Koulutuksen hintaan kuuluu Edilex Peruspalvelun käyttöoikeus, joka alkaa ilmoittautumisesta ja päättyy neljä viikkoa koulutuksen jälkeen.Lisätietoja ilmoittautumisesta:
Asiakaspalvelu, Edilex Pro
puh. 020 450 2040
edilexpro(at)edita.fi


Lisätietoja koulutuksesta:

Koulutussuunnittelija Jenni Hänninen
Puhelin 040 860 2248
jenni.hanninen(at)edita.fi
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää