Työoikeus & tulkinnalliset lainkohdat 3.9.

Vaihteleva työaika, pysyvä ja kiinteä työvoimatarve, perusteltu syy, samat ja samankaltaiset tehtävät sekä muu työ ovat esimerkkejä työoikeuden ilmaisuista, joiden merkityssisältö voi olla epäselvä tai ainakin avoin tulkinnalle.

Tässä koulutuksessa puretaan monitulkintaiset lainkohdat osiin ja kootaan ne uudestaan lain, juridisen kirjallisuuden ja oikeuskäytännön avulla. Koulutuksessa käsitellään aiheita niin lainsäätäjän tarkoituksen kuin käytännönkin näkökulmasta.

Olisi tärkeää, että lainsäädännön käsitteet ja ilmaisut ovat selkeitä, jotta lain tarkoitus välittyy oikein tulkitsijalle. Kaikkia käsitteitä ei kuitenkaan lainsäädännössä tai valmisteluasiakirjoissa tarkemmin määritellä. Samat ilmaisut voivat esiintyä useissa eri yhteyksissä ja saada eri tarkoituksen riippuen kontekstista, jossa niihin viitataan. Työoikeuden monitulkintaisiin käsitteisiin kuuluvat esimerkiksi vaihteleva työaika, pysyvä ja kiinteä työvoimatarve, perusteltu syy, samat ja samankaltaiset tehtävät sekä muu työ. Epäselvyyksiä voi aiheuttaa myös sinänsä selkeän käsitteen, kuten sairauden ja tapaturman, sisältö.

Tässä koulutuksessa pureudutaan epäselviin lainkohtiin ja selkiytetään niitä lainsäädännön, juridisen kirjallisuuden ja oikeuskäytännön kautta.

Asianajaja Timo Jarmas ja OTT, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti Jaana Paanetoja tarkastelevat koulutuksessa syvällisesti mutta käytännönläheisesti mm. seuraavia työoikeudessa esiintyviä ilmaisuja:

 • vaihteleva työaika
 • samat ja samankaltaiset tehtävät
 • muu työ
 • työsopimuksen mukaista työtä vastaavaa työ
 • pysyvä ja kiinteä työvoiman tarve
 • perusteltu syy.

Näiden tulkinnallisten lainkohtien osalta käydään läpi:

 • mitä niistä sanovat lait esitöineen
 • miten niitä on oikeuskäytännössä tulkittu
 • mitä sanoo juridinen kirjallisuus
 • mitä ristiriitoja lain ja käytännön välillä on
 • miten ristiriitoja olisi mahdollista ratkoa.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu työoikeuden parissa toimiville:

 • asianajajille ja muille lakimiehille
 • HR-asiantuntijoille, joilla on hyvät pohjatiedot työoikeuden periaatteista.

Webinaarina toteutettavan koulutuksen osallistujat voivat lähettää kouluttajille kysymyksiä ja kommentteja ennakkoon ja koko koulutuksen ajan webinaarin chatin kautta.

Kouluttajat

Jaana Paanetoja, OTT, työ- ja sosiaalioikeuden dosentti, johtamisen eat

OTT, varatuomari, dosentti Jaana Paanetoja on puolueeton työoikeuden moniosaaja. Hänellä on laaja ja monipuolinen kokemus opettajana ja kouluttajana eri yhteisöissä sekä kirjojen ja artikkeleiden kirjoittajana. Muun ohessa hän on osallistunut lainvalmisteluun, työneuvoston ja työtuomioistuimen toimintaan.

Timo Jarmas, asianajaja, osakas, Asianajotoimisto Eversheds

Timo Jarmas hoitaa työoikeudellisia toimeksiantoja. Hänellä on pitkä kokemus työ- ja virkamiesprosesseista niin yleisissä tuomioistuimissa, hallinto-oikeuksissa kuin välimiesmenettelyissä. Riitojen ratkaisun lisäksi hänen asiantuntemuksensa kattaa laaja-alaisesti ja monipuolisesti yritystoiminnan uudelleenjärjestelyihin, yhteistoimintamenettelyyn, johtaja- ja työsopimuksiin sekä työ-ehtosopimusten soveltamiseen ja vaihtamiseen liittyvät kysymykset.

Haluatko ilmoittautua useampaan koulutukseen?
Osallistun*
Osallistujan tiedot
 
 
   
 
Julkisen sektorin alennukseen ovat oikeutettuja osallistujat, jotka työskentelevät valtion, kunnan tai muun itsehallintoyhdyskunnan, julkisoikeudellisen yhdistyksen, julkisoikeudellisen laitoksen tai säätiön palveluksessa.
Organisaation tiedot
Lisää osallistujia samasta organisaatiosta
Muiden osallistujien tiedot


Peruutusehdot
Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. 14 vrk myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti asiakaspalveluumme. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan.
Tuotekuva

AIKA

3.9.2019 9:30-11:30


PAIKKA

Koulutus toteutetaan webinaarina

HINTA

Webinaari: 250 € + alv 24% / hlö

Lisäosallistujat samasta organisaatiosta 99 € + alv 24 % / hlö


Julkisen sektorin etuhinta -20 %

Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %

Credita-käyttäjän etuhinta -20 %

Lakimiesliiton jäsenetu -20 %


(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

KOULUTTAJAT

Asianajaja, osakas Timo Jarmas, Eversheds Asianajotoimisto Oy
OTT, VT, dosentti Jaana PaanetojaLisätietoja ilmoittautumisesta:
Asiakaspalvelu, Edilex Pro
puh. 020 450 2040
edilexpro(at)edita.fi

Lisätietoja koulutuksesta:

Kehityspäällikkö Pirita Lyytikäinen
Puhelin 040 860 2520
pirita.lyytikainen(at)edita.fi

Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää