Uuden ajan työnteon ja liiketoiminnan muodot – Alustatalous ja keikkatalous 10.10. - webinaari

Mitä uutta alustatalouden mahdollisuudet ja keikkatyöt tuovat työn teetättämisen muotoihin? Tässä koulutuksessa käydään läpi työsuhteen ja epätyypillisten työsuhteiden soveltuvuutta alustoilla tehtävään työhön. Koulutuksen jälkeen osaat valita yrityksellesi sopivimman työntekomuodon alustamallissa.

Hyödynnättekö jo alustojen tuomia mahdollisuuksia yrityksenne toiminnassa? Digitaalisten alustojen avulla voidaan hankkia se työpanos, jota kulloinkin tarvitaan. Alustatalouden merkitys kasvaa koko ajan, ja alustojen kautta tehdään enemmän ja enemmän töitä. Puhutaan myös keikkataloudesta. Digitaalisten ratkaisujen avulla on mahdollista rikastaa työkulttuuria, parantaa työelämän laatua ja osallistaa ihmisiä työelämään. Molemminpuolinen joustavuus työn teon tavoissa onkin usein tavoiteltu tila.

Työoikeuslainsäädännön soveltuminen alustoilla ja niiden kautta tehtävään työhön on otettava aina huomioon eikä selviä kaikenkattavia sääntöjä ja linjauksia ole, vaikka alustoilla tehdään ja teetätetään jo laajalti töitä. Moni työtä tekevä kutsuu itseään freelanceriksi. Ovatko he alihankkijoita? Vai työsuhteisia työntekijöitä? Mitä yrityksen tulisi huomioida harkittaessa työn teetättämistä alustojen kautta?

Tässä koulutuksessa käydään läpi alustoilla tehtävän työn eri muotoja. Käymme läpi kriteerejä erilaisten työntekomuotojen täyttymiselle ja punnitsemme eri työntekomuotojen plussia ja miinuksia. Tämän koulutuksen jälkeen osaat huomioida työoikeuden näkökulman hyödynnettäessä alustojen tuomia mahdollisuuksia liiketoiminnassa ja valittaessa oikeaa tapaa teettää työtä.

Tässä koulutuksessa käsitellään mm. seuraavia asioita:

  • Mitä ovat alustatalous ja keikkatalous ja millaisia ilmiöitä tähän kehitykseen liittyy
  • Mitä erilaisia suhteita työn tilaajan, alustan ja työtä tarjoavan välille voi syntyä
  • Miten valita sopivin työntekomuoto: freelancer, alihankinta vai työsuhde - onko valinta vapaa?
  • Minkälaisia ongelmia alustatyöhön voi liittyä ja miten ne ratkaistaan

Tämä webinaari on osa Vaihtelevat työajat ja työntekomuodot -webinaarisarjaa, osallistu koko sarjaan täällä: https://www.editapublishing.fi/tuote/vaihtelevat-tyoajat-ja-tyontekomuodot-webinaarisarja.

Ohjelma

9:00 Tervetuloa Edilex Pro -koulutukseen!

9:05 Uuden ajan työnteon ja liiketoiminnan muodot – Alustatalous ja keikkatalous

  • Mitä ovat alustatalous ja keikkatalous?
  • Työn tilaajan, alustan ja työtä tarjoavan väliset suhteet
  • Sopivimman työntekomuodon valinta
  • Alustatalouden ongelmakohdat


11:00 Webinaari päättyy

Kouluttajat

Anne Kangasniemi, Senior Legal Counsel, Fondia Oyj

Anne Kangasniemi on Fondian Senior Legal Counsel ja juridiikan saralla alustatalouden kysymysten ratkomisen pioneereja. Anne neuvoo asiakkaitaan erityisesti työoikeuden erityiskysymyksissä erilaisten muutostilanteiden suunnittelussa, johtamisessa ja läpiviennissä ja uusien ratkaisujen löytämisessä työn ja sen tekemistapojen muuttuessa. Anne on työskennellyt juristina muun muassa yrittäjien edunvalvontajärjestössä ja on saanut kiitosta erityisesti selkeästä ja käytännönläheisestä koulutustyylistään.

Haluatko ilmoittautua useampaan koulutukseen?
Osallistun*
Osallistujan tiedot
 
 
   
 
Julkisen sektorin alennukseen ovat oikeutettuja osallistujat, jotka työskentelevät valtion, kunnan tai muun itsehallintoyhdyskunnan, julkisoikeudellisen yhdistyksen, julkisoikeudellisen laitoksen tai säätiön palveluksessa.
Organisaation tiedot
Lisää osallistujia samasta organisaatiosta
Muiden osallistujien tiedot


Peruutusehdot
Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. 14 vrk myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti asiakaspalveluumme. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan.
Tuotekuva

AIKA

10.10.2019 klo 9:00-11:00


PAIKKA

Koulutus toteutetaan webinaarina

Webinaarin tallenne on osallistujien katsottavissa 2 vkoa koulutuksen jälkeen.

HINTA

Webinaari: 250 € + alv 24% / hlö

Lisäosallistujat samasta organisaatiosta 99 € + alv 24 % / hlö


Julkisen sektorin etuhinta -20 %

Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %

Credita-käyttäjän etuhinta -20 %

Lakimiesliiton jäsenetu -20 %


(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ

26.9.2019


Lisätietoja ilmoittautumisesta: 

Edilex Pro -asiakaspalvelu
puh. 020 450 2040
edilexpro(at)edita.fi


Lisätietoja koulutuksesta:


Koulutussuunnittelija Jenni Hänninen
Puhelin 040 860 2248
jenni.hanninen(at)edita.fi

Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää