Muotoilun suoja

Muotoiluosaaminen on yrityksille yhä tärkeämpi kilpailutekijä. Muotoilun suoja -teos vastaa ajankohtaisimpiin aiheeseen liittyviin kysymyksiin.

Muotoilun merkitys yrityksen brändin rakentamisessa ja myynnin edistämisessä on tutkitusti suuri. Muotoilun vaikutuksia on mitattu mm. Isossa-Britanniassa, jossa keskimääräisen muotoiluinvestoinnin on todettu kasvattavan liikevaihtoa 2,25-kertaisesti investoituihin varoihin nähden. Tanskassa muotoiluun panostavat yritykset ovat saavuttaneet 22 % suuremman kasvun verrattuna yrityksiin, jotka eivät ole investoineet muotoiluun. Mikäli kyse on jatkuvista panostuksista, ero nousee 40 %:iin.

Muotoilun hyödyntäminen yritystoiminnassa edellyttää immateriaalioikeuksien kartoittamista, suojaamista ja oikeuksista sopimista. Muotoilun alalta on puuttunut tätä näkökulmaa korostava käytännön opas, joka helpottaisi muotoilun hyödyntämistä yritystoiminnassa.

Muotoilun suoja -teos auttaa mm. tunnistamaan muotoilun suojaustarpeen, valitsemaan oikean suojamuodon ja ajoittamaan suojaamisen oikein. Se ohjeistaa oikeuksista sopimiseen ja oikeuksien käyttöön. Kirjassa avataan myös muotoilun ostajalle koituvaa hyötyä siitä, että hänelle syntyy omistusoikeus tai käyttöoikeus immateriaaliseen omaisuuteen. Hyöty ostajalle on myös muotoilun myyjän myyntivaltti. Kirja korostaa, että muotoilijoiden luovan työn tuloksena syntyvä immateriaalinen omaisuus on yrityksen tärkein omaisuuslaji, jonka hankkimiseen, suojaamiseen ja hyödyntämiseen tulee panostaa.

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tuotekuva
Hinta
69,00 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Rehbinder Maria

Jäske Jukka

Nokkanen Irmeli

Korva Janita

Saatavuus 5/2018
Sivuja 250
Julkaisuvuosi 2018
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1
ISBN 978-951-37-6947-5
Tuotenumero 37-6947-5
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 33.34
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää