Yrityksen omistajanvaihdokset - yhtiöoikeus, sopimukset ja verotus 21.5.

Kuinka veroseuraamukset määräytyvät yrityskaupassa? Millä tekniikalla yhtiö myydään? Miten kaupasta saa varoja oman taskuun? Kuka on oikea verovelvollinen osake- tai liiketoimintakaupassa? Miten huojennussäännökset menevät?

Jokaisessa yrityksessä on hyvä tietää, miten erilaiset omistajavaihdostilanteet kannattaa hoitaa. Oikeilla toimintatavoilla voi saada merkittäviä euromääräisiä hyötyjä, kun esimerkiksi verotus hoidetaan oikein. Tässä tiiviissä webinaarissa saat hyvän yleiskatsauksen erilaisista näkökulmista, jotka tulee ottaa huomioon omistajanvaihdostilanteissa. Koulutuksessa käydään läpi niin verotuksen, yhtiöoikeuden kuin sopimustenkin tärkeimpiä lähtökohtia.

Tiukkoihin tilanteisiin tottuneet, kokeneet huippuasiantuntijamme käyvät läpi omistajavaihdostilanteiden tärkeimpiä ydinkysymyksiä ja antavat konkreettisia vinkkejä tilanteiden menestyksekkääseen hoitamiseen.

Voit osallistua webinaariin helposti omalla tietokoneellasi. Webinaarin chattitoiminnolla voit esittää kouluttajalle mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. Voit lähettää kysymyksiä ennakkoon tai milloin tahansa koulutuksen aikana.

Kenelle?

 • omistajayrittäjät
 • toimitusjohtajat
 • talouspäälliköt
 • asianajajat ja muut lakimiehet
 • tilintarkastajat, kirjanpitäjät ja muut taloushallinnon ammattilaiset

Ohjelma

08:45 Webinaariympäristö aukeaa
09:00 Tervetuloa webinaariin!
09:05 Kaupan rakenne

 • osakekauppa
 • liiketoimintakauppa
 • omien osakkeiden hankinta
 • yhtiörakenteen muokkaaminen ennen tai jälkeen yrityskaupan tai sen yhteydessä

09: 45 Verokysymykset

 • oikea verovelvollinen osakekaupassa tai liiketoimintakaupassa
 • veron määrän laskeminen ja siihen vaikuttavat seikat
 • omien osakkeiden hankinta ja verotus
 • verotus yritysjärjestelyiden yhteydessä 

10:30 Sukupolvenvaihdosluovutukset

 • kauppaan liittyvät verotuksen huojennussäännökset
 • lahjaan ja perintöön liittyvät huojennussäännökset

11:00 Webinaari päättyy

Kouluttajat

AA, VT, osakas Olli Iirola, Eversheds Asianajotoimisto Oy

Olli Iirola on erityisesti osakeyhtiöihin, asunto-osakeyhtiöihin ja yrityskauppoihin erikoistunut asianajaja. Ollin erikoisosaamiseen kuuluvat myös vaativat rahoitus- ja rakennejärjestelyt sekä pääomasijoittaminen. Hänellä on kokemusta useiden yhtiöiden hallitustyöskentelystä ja yhtiökokouksen puheenjohtajana toimimisesta. Lisäksi hän on toiminut välimiehenä useissa yhtiö- ja sopimusoikeudellisissa riita-asioissa. Ollilla on ollut lukuisia luottamustehtäviä erilaisissa yhteisöissä ja säätiöissä. Olli on pitänyt lukuisia koulutuksia, luentoja ja seminaariesityksiä erityisesti yhtiöoikeuden alalta. Olli on yksi arvostetun Osakeyhtiö-kirjan kirjoittajista.

AA, VT, KTM, osakas Torsti Lakari, Eversheds Asianajotoimisto Oy

Torsti Lakari on erityisesti verotukseen ja yhtiöoikeuteen erikoistunut asianajaja. Hän on ollut mukana lukuisten yritysten omistajanvaihdoksissa sekä suunnittelemassa ja toteuttamassa erilaisia rakennejärjestelyitä. Juridisen ja kaupallisen koulutuksen sekä työssä kertyneen kokemuksen myötä hänen osaamisensa on suureksi hyödyksi selvitettäessä erilaisiin yritystoiminnan ja perhevarallisuuden järjestelyihin liittyviä verotuksellisia ja muita riskejä ja mahdollisuuksia.

Haluatko ilmoittautua useampaan koulutukseen?
Osallistun*
Osallistujan tiedot
 
 
   
 
Julkisen sektorin alennukseen ovat oikeutettuja osallistujat, jotka työskentelevät valtion, kunnan tai muun itsehallintoyhdyskunnan, julkisoikeudellisen yhdistyksen, julkisoikeudellisen laitoksen tai säätiön palveluksessa.
Organisaation tiedot
Lisää osallistujia samasta organisaatiosta
Muiden osallistujien tiedot


Peruutusehdot
Koulutus voidaan peruuttaa järjestäjien taholta viimeistään kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutusta, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi.

Voit peruuttaa osallistumisesi maksutta viimeistään 14 vrk ennen koulutusta. 14 vrk myöhemmin tulleista peruutuksesta veloitetaan 50 % koulutuksen hinnasta. 7 vuorokautta ennen koulutusta tai myöhemmin tehdystä peruutuksesta veloitetaan täysi hinta. Peruutukset on tehtävä kirjallisesti asiakaspalveluumme. Sairastapauksissa palautamme koulutusmaksun lääkärintodistusta vastaan.
Tuotekuva

AIKA

21.5.2019 09:00-11:00


PAIKKA

Koulutus toteutetaan webinaarina

HINTA

Webinaari: 250 € + alv 24% / hlö

Lisäosallistujat samasta organisaatiosta 99 € + alv 24 % / hlö


Julkisen sektorin etuhinta -20 %

Edilex-käyttäjän etuhinta -20 %

Credita-käyttäjän etuhinta -20 %

Lakimiesliiton jäsenetu -20 %


(Alennus lasketaan perushinnasta. Alennuksia ei voi yhdistää muihin alennuksiin.)

KOULUTTAJA

AA, VT, osakas Olli Iirola, Eversheds Asianajotoimisto Oy

AA, vero-osaston johtaja, osakas Torsti Lakari, Eversheds Asianajotoimisto Oy

VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ

7.5.2019

Lisätietoja koulutuksesta:

Koulutussuunnittelija Anne Åkerberg
Puhelin 040 860 2798
anne.akerberg(at)edita.fiKoulutusosallistujan Edilex-etu

Koulutuksen hintaan kuuluu Edilex Peruspalvelun käyttöoikeus, joka alkaa ilmoittautumisesta ja päättyy neljä viikkoa koulutuksen jälkeen.
Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää