Minerva - Filosofian taidot haltuun

Minerva on uusi lukion filosofian oppimateriaalisarja. Se painottaa filosofian taitoja, kuten kriittistä ajattelua ja taitavaa argumentaatiota, joista jokainen hyötyy omassa elämässään. Sarja noudattaa lukion uutta opetussuunnitelmaa.

Minerva kannustaa jokaista ajatelemaan itse ja arvioimaan muiden ajattelua. Se antaa käytännönläheisiä välineitä tämän toteuttamiseen ja sisältää runsaasti tehtäviä, joiden avulla uusia tietoja ja taitoja päästään harjoittelemaan.

Minerva-sarjaan kuuluvat painetut oppikirjat, digikirjat ja digitaaliset opettajan aineistot.


Minerva auttaa uudistamaan filosofian opetusta

 • Minerva-sarjan oppikirjojen teksti on selkeää ja täsmällistä. Käytännönläheiset päälukujen aloitustekstit ja tekstissä esitetyt esimerkit tuovat filosofian teemoja lähelle opiskelijan arkea.

 • Jokaisessa luvussa otetaan esille filosofiaan liittyviä taitoja, kuten kriittistä ajattelua ja taitavaa argumentaatiota. Filosofian taitoja harjoitellaan selkeiden tehtävien avulla.

 • Kaaviot ja taulukot kokoavat tekstin keskeisiä asioita ja tukevat niiden omaksumista. Monipuolinen kuvitus avaa teemoihin uusia näkökulmia.

 • Oppikirjat sisältävät runsaasti eritasoisia tehtäviä, joiden avulla uusia tietoja ja taitoja otetaan haltuun. Tehtäviä on kirjassa tasaisin väliajoin.

 • Minerva auttaa soveltamaan filosofiassa opittua lukion eri oppiaineisiin.


Minerva-sarjan avulla joustavasti digiin

Minerva-sarjan digikirjat helpottavat opiskelijan arkea. Niiden sisältöä rikastavat kiinnostavat linkit ja tehtävät. Digikirjoissa on helppo tehdä hakuja, korostuksia ja muistiinpanoja. Opettaja voi käyttää opettajan aineistoa helposti digikirjan kautta.

Digitaalisiin opettajan aineistoihin sisältyy esitysaineisto luvun ydinsisällöistä, työskentelyehdotuksia oppitunnille ja tehtävien mallivastaukset. Lisäksi aineistoon kuuluu koepaketti, jonka kysymykset ovat siirrettävissä opettajan valitsemalle digitaaliselle koealustalle.

Digitaalinen opettajan aineisto on suurelta osin opettajan muokattavissa, ja halutessaan sen sisältämät tiedostot voi ladata omalle tietokoneelleen. Digitaaliseen opettajan aineistoon on mahdollista myös lisätä omia aineistojaan.

Tutustu näytteisiin Minerva 1 -kirjan lukua 1 käsittelevästä opettajan aineistosta:

Opeaineistojen lataaminen onnistuu kätevimmin Chromella tai Firefoxilla. Jos käytät Internet Exploreria ja saat ilmoituksen, jossa kysytään haluatko avata, tallentaa vai tallentaa tiedoston nimellä, valitse "Tallenna nimellä" ja tallenna tiedosto koneellesi.Sarjan tuotteet

 OPPIKIRJAT 

Minerva digikirja

Tutustu digikirjaan!

Minerva-sarjan digikirjoissa on runsaasti digitehtäviä sekä sisältöä rikastavia linkkejä ulkoisiin aineistoihin. Helppokäyttöisiin digikirjoihin voi tehdä korostuksia ja muistiinpanoja.

 TUTUSTU DEMOON 


Digikirjaopeaineisto

Digitaaliset opettajan aineistot löytyvät kätevästi suoraan digikirjasta vain opettajalle näkyvän opeaineisto-symbolin alta. Tiesithän, että Editan opeaineistot ovat sarjan käyttäjälle aina maksuttomia?

 ILMOITTAUDU KÄYTTÄJÄKSI 

Minervan ilmestymisaikataulu

Minervan ilmestymisaikataulu

Minerva-sarjaan kuuluvat painetut kirjat, digikirjat ja digitaaliset opettajan aineistot.

 • Minerva 1 Johdatus filosofiseen ajatteluun  ILMESTYNYT 
 • Minerva 1 Digikirja  ILMESTYNYT 
 • Minerva 2 Etiikka  ILMESTYNYT 
 • Minerva 2 Digikirja  ILMESTYNYT 
 • Minerva 3 Yhteiskuntafilosofia  ILMESTYNYT 
 • Minerva 3 Digikirja  ILMESTYNYT 
 • Minerva 4 Tieto, tiede ja todellisuus  ILMESTYNYT 
 • Minerva 4 Digikirja  LOPPUVUOSI 2017 


Sarjan tekijät

Minerva-sarjan tekijät ovat kokeneita filosofian opettajia ja alan asiantuntijoita.

 TUTUSTU TEKIJÖIHIN