Flipped learning - Käänteinen oppiminen

Uutuuskirjassa, Flipped learning - Käänteinen oppiminen, esitellään käänteisen oppimisen perusteita ja teoriataustaa sekä käytännön toteutusta.

Suomalaista koulujärjestelmää leimaa vahva myytti siitä, miten oppiminen koulussa tapahtuu. Tässä kirjassa murretaan vallitsevaa myyttiä ja esitellään uusi, käänteinen oppiminen.

Käänteisen oppimisen perusta on vahvasti käytännössä. Siinä korostuvat inhimillinen lähestyminen oppimiseen ja oppilaan vapaus oppia. Käänteisessä oppimisessa opettajalla on enemmän aikaa kohdata oppilas yksilönä ja oppilaalla on mahdollisuus käyttää opettajan tietotaitoa väylänä omaan motivoitumiseensa.

Kirja haastaa opettajat kehittämään omaa opetustaan oppilaskeskeisen oppimiskulttuurin suuntaan. Kirjan kirjoittajat ovat tunnetuimpia käänteisen oppimisen vaikuttajia ja kehittäjiä Suomessa. Kirja ilmestyy toukokuussa 2017.

Kirjassa käsiteltäviä teemoja:

1 Oppimisen uusi myytti
2 Käänteisen oppimisen määrittelyä
3 Motivaatio 
4 Yhteisöllinen oppiminen on oppimaan oppimisen perusta
5 Käytäntöjä ja työkaluja käänteisen oppimisen organisointiin
6 Opettajan rooli

Kirja ilmestyy painetun kirjan lisäksi sähköisenä ePub-muodossa ja englanninkielisenä pdf-muodossa.

Tutustu myös alla oleviin Peuran ja Toivolan videoterveisiin.


Marika Toivola, FM, toimii Rauman normaalikoulussa matemaattisten aineiden lehtorina ja tekee väitöskirjatutkimusta käänteisestä oppimisesta. Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö palkitsi Marikan vuonna 2013 hänen työstään avoimien oppimateriaalien puolesta. Marikan intohimona on niin oppilaiden kuin opettajienkin tasapäistämisen lopettaminen. Marikan blogi http://www.flippedlearning.fi/.

Pekka Peura, FM, toimii Martinlaakson lukiossa fysiikan ja matematiikan lehtorina. Pekka on innovatiivinen opetuskulttuurin kehittäjä, ja hänet on palkittu ansiokkaasta kehitystyöstään mm. Mensa-palkinnolla 2013, Vuoden LUMA-toimija-palkinnolla 2014 ja Campus Awards -palkinnolla 2015.

Markus Humaloja, KM, toimii Veromäen koulussa luokanopettajana ja Vantaalla alueellisena verkkopedagogina. Markus on kehittänyt koko opettajauransa ajan tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytäntöjä sekä joustavan pedagogiikan liittämistä siihen. Markuksen kehittämä opetusmalli on viime aikoina herättänyt laajaa kiinnostusta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Tuotekuva
Hinta
43,00 € (sis. alv 10 %)
Tekijä

Toivola Marika

Peura Pekka

Humaloja Markus

Saatavuus 5/2017
Sivuja 200
Julkaisuvuosi 2017
Julkaisija Edita Publishing Oy
Painos 1.
ISBN 978-951-37-7128-7
Tuotenumero 37-7128-7
Myyntierä 1
Myyntiyksikkö KPL
Kirjastoluokka 38

Ammatillinen opettaja flippaa -blogikirjoitus. Tutustu myös Opettaja, näin flippaat -oppaaseen. Saat 5 näkökulmaa käänteiseen oppimiseen.
Oppimisen iloa oppilaslähtöisesti
 -blogikirjoitus


Jaa:
Muuta aiheeseen liittyvää

Kirjan kirjoittajat vetävät myös käänteiseen oppimiseen liittyviä koulutuksia: 
Arviointi apuna oppimiskulttuurin rakentamisessa. Lue lisää koulutuksesta. 
Opettaja oppilaslähtöisen oppimisen ohjaajana. Lue lisää koulutuksesta.